Tragedia de la Caracal - Chirieac: Nu ne ajută cu nimic. E o țară a interimatului și se vede asta!

FOTO: Protest după cazul de la Caracal.
FOTO: Protest după cazul de la Caracal.

Analistul Bogdan Chirieac a punctat câteva dintre problemele generale cu care se confruntă țara noastră în acest moment, în urma tregediei de la Caracal.

Analitul politic Bogdan Chirieac a făcut mai multe precizări în emisiunea ”Sinteza Zilei”, de marție seara, la Antena 3:

”Eu cred că nu atât sistemul este problema, ci oamenii care populează toate instituțiile din țara noastră. Fiindcă sistem avem și noi, operatori avem și noi, politiști avem și noi, procurori avem și noi, dar nu ne ajută cu nimic. Cred că ar trebui ca fiecare să-și facă o analiză, începând cu președintele Iohannis, să vadă dacă opoziția din ultimii ani, pe care a făcut-o inițiativelor PSD, este justificată. Poate că în legile noi ale Justiției - care nu sunt mult schimbate față de cele vechi, să fim serioși - se poate face ceva pentru reforma fundamentală a statului, fiindcă domnul Iohannis a preluat statul ticăloșit de la Traian Băsescu, după două mandate, și nu a făcut eforturi de a-l reface, nu democratic, măcar funcțional. Astăzi, când vorbim, reprezentanții multor instituții au demisionat. Nu pățesc mare lucru, dar își asumă moralmente ceea ce s-a întâmplat la Caracal. Singurii care n-au absolut nicio problemă sunt foștii procurori de caz. Nu a existat niciun mesaj de empatie, de mea culpa... Luiza n-a fost găsită trei luni... în Caracal. Ce m-a tulburat este telefonul primit de mama sa de la cineva care-i spune că fata e în Elveția. Un prieten al familiei a sunat el în Elveția, polițiștii de acolo s-au deplasat la adresa unde se presupunea că stă fata în 40 de minute. Procurorul român i-a făcut dosar penal celui care a sunat!. Nimeni nu a tresărit după această faptă”, a explicat analistul.

Bogdan Chirieac a mai arătat un lucru extrem de  neplăcut: ”Instituții fundamentale ale statului român au numai șefi interimari. Procurorul general, procurorul șef DNA, șeful poliției, al STS... Numește-i domnule pe funcție! Să-și asume! De ce e interimat? Ca să-i controlezi mai ușor! E o țară a interimatului și se vede asta!”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel