Tragedia cailor și măgarilor exploatați turistic. Intervenție Vier Pfoten

Orașul Petra din Iordania este una dintre cele mai celebre și mai frumoase locuri turistice din Orientul Mijlociu. În fiecare an, sute de mii de turiști vizitează așezarea săpată direct în stâncă, din mijlocul deșertului, care  e inclusă în Patrimoniul Universal si declarată una dintre cele 7 noi minuni ale lumii. De o importanță vitală pentru industria turistică din zonă sunt cei 1350 de măgari și cai care îi transportă pe turiști.

Pe lângă faptul că sunt ținute în condiții mizere, animalele sunt înhămate la atelaje mult prea grele pentru puterea lor, de-a lungul prea multor ore. Majoritatea cailor și măgarilor nu sunt adăpostiți de soarele arzător, nu primesc suficientă apă și hrană și nici nu beneficiază de îngrijiri medicale când e nevoie. Animalele suferă de extenuare, răni deschise și probleme netratate ale membrelor, care le fac să șchiopăteze.

 Măsuri pentru salvarea animalelor

Acesta este motivul pentru care organizația VIER PFOTEN, alături de Fundația Prințesa Alia (PAF) a lansat un proiect pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru și a stării de sănătate a măgarilor și cailor din Petra. Cele trei entități vor finanța și pune în practică mai multe măsuri pentru a îmbunătăți situația animalelor. ”În prezent construim grajduri și sisteme de alimentare cu apă și modernizăm o clinică veterinară deja existentă. Distribuim totodată medicamente și echipament medical și vrem să pregătim veterinarii locali, potcovarii și chiar proprietarii de animale pentru a îngriji mai bine animalele”, explică Robert Hengl, coordonator de proiect la VIER PFOTEN.

Un singur animal asigură venituri pentru 6 persoane

Ajutând animalele, VIER PFOTEN îi ajută și pe localnici, deoarece caii și măgarii sunt principala sursă de venit pentru localnici. Un singur animal asigură venituri suficiente pentru a hrăni 6 persoane, ceea ce înseamnă că peste 8000 de oameni din regiunea Petra depind de caii și măgarii lor.

România ia parte la proiect

Alături de doi veterinari de la clinica locală pentru cai, o echipă a VIER PFOTEN se află în prezent la Petra pentru a acorda prim ajutor pentru cai și măgari răniți sau bolnavi. Majoritatea pacienților suferă de răni dureroase sau infecții ale membrelor, în principal cauzate de galopul prea rapid pe solul dur și pietros. Iapa Alebayah, în vârstă de 6 ani, este un exemplu tipic: luni la rândul a suferit de o infecție la genunchi care a refuzat să se vindece. Medicul veterinar Ovidiu Roșu, expert în tratamentul cailor, a prelevat probe și le-a trimis la un laborator pentru a analiza tipul de bacterie care a cauzat infecția. ”Imediat ce am identificat bacteria, am știut ce antibiotic să-i administrăm iepei. Nu mai poate fi pusă la muncă pentru câteva săptămâni și are nevoie de multă odihnă. Sunt încrezător că, prin tratamentul corect, se va face bine în curând. Majoritatea proprietarilor de animale sunt mai mult decât fericiți să beneficieze gratuit de tratament pentru animalele lor și par foarte mulțumiți că VIER PFOTEN e aici”, spune medicul Ovidiu Roșu.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel