Traficul din Capitală și-ar putea reveni. De mâine, 40 de autobuze pe traseu

Aproximativ 2.000 de salariați STB, cercetați disciplinar după greva ilegală
Aproximativ 2.000 de salariați STB, cercetați disciplinar după greva ilegală

Începând de marți, 40 de autobuze vor ieși pe traseu, spune primarul Capitalei, Nicușor Dan. 

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că cel puţin 40% dintre autobuzele şi tramvaiele STB vor fi marţi dimineaţă pe traseu.

"Dacă în seara asta avem cam 40% din autobuze şi tramvaie, o să avem mâine dimineaţă cel puţin 40% din autobuze şi tramvaie pe traseu. Eu mi-aş dori ca mâine dimineaţă această grevă să se încheie şi să avem o activitate normală de transport public", a spus Nicuşor Dan la Digi 24.

Șoferii renunță rând pe rând la grevă

El a arătat că tot mai mulţi şoferi şi vatmani înţeleg că această "aventură" trebuie să se sfârşească.

"Eu sper să existe decizia raţională în urma discuţiei care are loc în seara asta, astfel încât greva să se oprească începând cu mâine şi toate discuţiile care sunt absolut legitime, de natură sindicală, să se poarte într-un cadru civilizat, fără ca bucureştenii să aibă de suferit", a mai spus edilul.

Contractul colectiv de muncă le stă în cale

Nicuşor Dan a explicat că, potrivit contractului colectiv de muncă, sindicaliştii nu pot cere demiterea directorului STB, şi nici invers.   

"În contractul colectiv de muncă, cel care guvernează relaţia dintre conducerea STB şi sindicat, este un articol special care spune că nici sindicatul nu poate să ceară demiterea directorului companiei, nici conducerea companiei nu poate să ceară demiterea directorului sindical. Deci ăsta este unul dintre faptele absurde ale acestei greve ilegale, faptul că motivul pentru care ea a fost declanşată nu a fost o serie de chestiuni legitime, care să ţină fie de salarizare, fie de condiţiile de muncă, ci a fost axat pe această chestiune absolut personală a schimbării directorului companiei", a afirmat primarul.   

El a adăugat că primăria trebuie să dea toate asigurările oamenilor din sindicat că se schimbă modul de lucru în această societate, iar pe de altă parte trebuie să rămână fermă în sensul că o decizie a instanţei de judecată trebuie să se aplice în România.     

Citește și: Grevă STB. Prefectura Capitalei, noi anunţuri. Metrorex suplimentează garniturile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel