Traficul de internet, RESTRICȚIONAT

Tot traficul de internet către Facebook, Google, Apple și Microsoft a fost redirecționat în mod suspect în Rusia.

Conform Ars Tehnica, traficul de internet către serverele Facebook, Google, Apple și Microsoft a fost redirecționat în mod suspect printr-un furnizor din Rusia.

Potrivit serviciului de monitorizare a internetului BGPMon au fost două astfel de redirecționari de câte trei minute și au fost vizate 80 de blocuri de adrese web separate.

Google și Facebook sunt cele mai populare destinații de pe internet

Microsoft operează Bing, al doilea motor de căutare ca popularitate din lume după Google, dar deține și serviciul de comunicații Skype și rețeaua profesională LinkedIn. De asemenea, serviciul de email Outlook este printre cele mai folosite din lume.

Un al doilea serviciu de monitorizare, Qrator Labs, a arătat însă că rutarea prin Rusia a durat timp de două ore și a inclus 40 de blocuri de adrese. Pe lângă marile servicii online operate de giganții americani au mai fost redirecționat și traficul serviciului de streaming video de jocuri Twitch, deținut de către Amazon.

De asemenea, a fost implicat și traficul către serverele producătorului american de jocuri Riot Games, cunoscut pentru franciza ”League of Legends”. Riot Games este o subsidiară a conglomeratului de tehnologie Tencent, supranumit ”Facebook-ul Chinei”.

Pe listă se mai află NTT Communications, o subsidirară a grupului Nippon Telegraph and Telephone (NTT), cea mai mare companie de telecomunicații din Japonia și una dintre cele mai mari din lume.

Potrivit BGPMon, incidentul a avut loc prin folosirea unui protocol de comunicații online numit Border Gateway Protocol. Cercetătorii acesteia susțin că redirecționarea este ”suspectă” deoarece a vizat companii foarte mari cu date sensibile, iar faptul că blocurile au fost sparte în unele mai mici ar arăta că redirecționarea este suspectă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel