Traficanţi de canabis din Sibiu și Cluj foloseau minori pentru a preda marfa

perchezitii cluj si sibiu
perchezitii cluj si sibiu

Poliţiştii din Sibiu şi Cluj-Napoca au descins vineri la locuinţele unor traficanţi de droguri. Aceștia sunt suspectaţi că au importat canabis din Germania şi Spania şi că ar fi  folosit copii pentru predarea acestora. La percheziţii au fost găsite 4 kilograme de canabis.

Autor: Mihaela Alexe

Au fost percheziţionate 20 de locuinţe din municipiul Sibiu, şi o locuinţă din Cluj-Napoca, iar în urma percheziţiilor vor fi duse la audieri, la sediul DIICOT, 21 de persoane puse sub învinuire pentru iniţiere, constituire, aderare sau sprijinirea unui grup organizaţional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

Poliţiştii au găsit în locuinţele percheziţionate patru kilograme de canabis, cântare electronice, instrumente folosite pentru mărunţirea şi porţionarea drogurilor, ambalaje, dispozitive de fumat şi doze porţionate.

Membrii grupării ar fi transportat drogurile din Germania şi Spania prin serviciile de coletărie, sau cu ajutorul unor apropiaţi, cu autocarul, ascunzându-le prin bagaje.

"Din investigaţii a rezultat faptul că gruparea infracţională, constituită în scopul desfăşurării de activităţi pe linia traficului ilicit de droguri pe raza judeţului Sibiu, este bine elaborată, cu interconexiuni între membrii grupării, pe care caută să o extindă teritorial, atât din perspectiva surselor de aprovizionare, cât şi prin prisma modalităţilor de distribuţie", a precizat Poliţia Română.

Canabisul era vândut pe stradă, la preţul de 60-70 de lei gramul, "clienţii fiind dirijaţi către unul sau altul dintre suspecţi în funcţie de gradul de ocupare al acestora".

"Din investigaţii a reieşit că aceştia se foloseau în activitatea infracţională şi de minori, pe care îi trimiteau uneori să le predea marfa celorlalţi colaboratori ai lor", a precizat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel