Traficanți de droguri capturați în zona unor licee

Canabis
Canabis
Patru persoane acuzate de trafic de droguri au fost reţinute de DIICOT în județul Mehedinți.
 
 
Patru persoane care ar fi vândut droguri (cannabis şi haşiş), în zona a două licee din Drobeta Turnu Severin, au fost reţinute de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi în urma a 22 de percheziţii.

Cele patru persoane reţinute sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri în formă continuată, respectiv complicitatea la trafic de droguri şi deţinere de droguri pentru consum propriu şi vor fi prezentate vineri Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT citat de Agerpres, printre consumatorii de droguri sunt şi elevi minori.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere al Criminalităţii Organizate Mehedinţi au efectuat, joi, 22 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Mehedinţi. 

La percheziţii au fost identificate „fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu miros înţepător, cantitatea totală fiind de 174,44 grame - masa brută, 8 grindere pentru mărunţit fragmente vegetale (cannabis), 1 pipă, mai multe recipiente care prezentau urme de cannabis, precum şi alte dispozitive folosite pentru prepararea şi porţionarea drogurilor”. 

[citeste si]

În urma percheziţiilor 14 persoane au fost conduse la audieri la sediul D.I.I.C.O.T. - B.T. Mehedinţi, iar patru dintre acestea, respectiv Matiescu Ionuţ Alexandru, Glăvan Eugen Florin, Tanciu Marius şi Bărbuţi Imer Laurenţiu au fost reţinute, mai precizează DIICOT. Persoanele reţinute au vârste între 22 şi 30 de ani. Celelalte persoane audiate în dosar sunt cercetate în stare de libertate. 

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii au constituit pe raza judeţului Mehedinţi un grup infracţional organizat care a avut ca scop traficul şi consumul de droguri de risc din categoria cannabis şi haşiş. În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat că inculpaţii au comercializat droguri de risc la diferiţi consumatori, în zona a două licee din municipiul Drobeta Turnu Severin, printre consumatori fiind şi elevi minori”, menţionează sursa citată. 

În această cauză anchetatorii au beneficiat de suport de specialitate asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. La percheziţii au participat poliţişti din cadrul B.C.C.O. Craiova, S.C.C.O. Gorj, S.C.C.O. Olt şi I.P.J. Mehedinţi, precum şi jandarmi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel