Trafic restricţionat pe 9 şi 10 decembrie pe Bulevardul Unirii, pentru Târgul de Crăciun, anunță Brigada Rutieră

Revelion 2023. Coloane de maşini pe Valea Prahovei în Comarnic și în stațiuni
Revelion 2023. Coloane de maşini pe Valea Prahovei în Comarnic și în stațiuni

Traficul rutier va fi restricţionat, pentru desfăşurarea Târgului de Crăciun, pe 9 decembrie, între orele 18,00 - 23,00, precum şi în zilele de 10 şi 11 decembrie, între orele 15,00 - 23,00.

Traficul rutier va fi restricționat pe Bulevardul Unirii, perimetrul cuprins între Bulevardul I.C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei, cu permiterea traversului dinspre Splaiul Independenţei spre Bulevardul Regina Maria, precum şi pe cele două bretele adiacente Pieţei Constituţiei. Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei, deschis pe 20 noiembrie, se va încheia pe 26 decembrie. Programul zilnic este 10,00 - 23,00.

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, Poliţia a dispus măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor de circulaţie şi solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă şi să evite pe timpul deplasării manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic, să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele în trafic, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei. Harta cu restricţii poate fi consultată pe site-ul https://bpr.politiaromana.ro.

Vezi și - Craiova a răzbunat România, după ce Austria s-a opus la Schengen. Târgul de Crăciun al Olguței Vasilescu, locul al treilea într-un top european, înaintea celui de la Viena

Site-ul specializat europeanbestdestinations.com a plasat Târgul de Crăciun de la Craiova deasupra celui de la Viena, fix în ziua în care Austria s-a opus intrării României în Schengen.

"Măcar suntem răzbunaţi, noi, românii, că suntem înaintea Austriei, astăzi. Realmente este o surpriză şi faptul că suntem înaintea Vienei cred că astăzi, pentru români, este o bucurie foarte mare", a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, imediat după aflarea rezultatului, la ora 17.00.

Craiova a urcat în clasament de pe locul al șaselea, unde se afla anul trecut.

"Le mulţumesc tuturor celor care au votat Craiova pentru a deveni una dintre cele mai frumoase destinaţii de Crăciun. Iată că suntem pe podium anul acesta. Asta înseamnă că trebuie să ne pregătim de următorul târg. (...) Sunt foarte mulţi turişti care au venit zilele acestea la Craiova şi sunt convinsă că după ce vor vedea noul clasament vor veni şi mai mulţi zilele următoare. Sunt convinsă că nu are nimeni căsuţe atât de frumoase de Crăciun. Sincer, speram să fie un loc mai sus decât locul 6. Am văzut că sunt foarte multe târguri de Crăciun foarte frumoase şi realmente este o surpriză şi faptul că suntem înaintea Vienei cred că, astăzi, pentru români, este o bucurie foarte mare", a declarat Vasilescu.

Clasamentul a fost completat de locul 5- Montbeliard, Franţa; locul 6 - Essen, Germania; locul 7 - Valkenburg, Olanda; locul 8 - Madeira, Portugalia; locul 9 - Govone & Asti, din Italia, iar pe locul 10 - Madrid, Spania.

Dintre cele 41.884 voturi, multe au provenit din afara României - SUA, Marea Britanie, Ţările de Jos şi Germania.

Între Craiova şi Gdansk din Polonia, oraş clasat pe locul al doilea s-a înregistrat o diferenţă de 6.137 de voturi, iar Budapesta a câştigat locul I cu 51.253 de voturi.

În total, 374.803 de persoane, din 179 de ţări, au intrat pe site şi au votat pentru cele 20 de oraşe candidate, propuse de European Best Destinations. Din România, Craiova a fost singurul oraş înscris în competiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel