Trafic reluat, dar afectat pe Canalul Suez. Adrian Mihălcioiu explică pentru cât timp

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Adrian Mihălcioiu, lider Federația Internațională a Transportatorilor, a explicat cât timp va fi afectat traficul pe Canalul Suez după ce acesta a fost reluat. 

Adrian Mihălcioiu, lider Federația Internațională a Transportatorilor, a reacționat în direct la Antena 3 după ce BBC News a anunțat că a fost deblocat Canalul Suez. 

”A fost o acțiune de succes. Azi-noapte au sosit două remorchere de mare putere în zona navei și s-a reușit cu acestea și prin dragajele efectuate să scoată nava blocată în nisip. Urmează acum să fie verificată nava, să nu existe fisuri, dar și fundul canalului. Vă dați seama că nu trebuie să se mai întâmple un alt incident cu această navă. 

Traficul pe Canalul Suez va fi oricum întârziat luni de zile, sunt foarte multe nave care trebuie să treacă, iar viteza de deplasare a navelor este de doar 8-9 mile pe oră”, a declarat Adrian Mihălcioiu. 

Cum a fost afectată economia

În ceea ce privește implicațiile economice, ”lanțul de aprovizionare a fost întrerupt prin acest blocaj. 12% din comerțul mondial trece prin această zonă. Sunt pierderi estimate ale economiei mondiale între 6 și 10 miliarde de dolari pe zi”, a mai declarat Adrian Mihălcioiu, lider Federația Internațională a Transportatorilor.

Începând de vineri dimineață, nava gigantică Ever Green a rămas în pământ în aceeași poziție, remorcherele și dragele lucrând pentru a o elibera, potrivit furnizorului de servicii Canal Leth Agencies.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel