Cât timp petrec românii pe internet

Adriana Nicolau / 23 noi 2017 / 20:08 Salveaza PDF Comentarii

Potrivit unui studiu, românii au devenit dependenți de telefoanele mobile. Aceștia folosesc mai mult internetul pe mobil, traficul de internet fiind dublat.

În prima jumătate a acestui an, traficul de internet realizat prin intermediul reţelelor mobile s-a dublat faţă de prima jumătate a anului 2016. De la 71.000 TB la 145.000 TB, conform celui mai recent raport de date statistice al ANCOM privind piaţa de comunicaţii electronice din România.

“Aşa cum era de aşteptat, consumul mediu lunar de internet mobil pe fiecare conexiune a depăşit 1 GB, crescând de la 0,63 GB, cât se înregistra în primul semestru al anului 2016, la 1,20 GB în prima jumătate a acestui an”, a declarat preşedintele ANCOM, Sorin Grindeanu.

Potrivit datelor oferite de ANCOM, în România, numărul total de conexiuni la internet mobil de bandă largă era de 16,6 milioane la mijlocul anului 2017, în creştere anuală cu 13%, iar rata de penetrare a internetului mobil la nivel de populaţie a ajuns la 85%, în creştere cu aproape 10 puncte procentuale faţă de mijlocul anului anterior. 

Abonamentele la internet mobil de bandă largă au devenit foarte populare, fiind în continuă creștere. Acestea au ajuns să reprezinte peste 67% din totalul conexiunilor în bandă largă (respectiv 11,2 milioane conexiuni).

Numărul de cartele preplătite pentru acces la internet mobil de bandă largă au crescut mai puţin, cu 6%, până la 5,5 milioane.

[citeste si]

Conexiunile 4 G au înregistrat cea mai mare creștere, numărul abonamentelor fiind dublate în această perioadă față de anul trecut. Acestea au ajuns să reprezinte aproape jumătate din totalul conexiunilor la internet mobil în bandă largă (7,6 milioane din totalul de 16,6 milioane).


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27