Trafic internațional de COCAINĂ. 17 persoane au fost arestate la Bruxelles și Anvers

Autoritățile germane au anunțat, luni, faptul că 17 persoane au fost arestate la Bruxelles și Anvers, sub suspiciunea de trafic internațional de cocaină.

Şaptesprezece persoane au fost arestate săptămâna trecută la Bruxelles şi Anvers, sub suspiciunea de trafic internaţional de cocaină, au anunţat luni autorităţile germane, care au întreprins operaţiunea împreună cu poliţişti belgieni, transmite AFP.

Doi dintre cei arestaţi, un albanez în vârstă de 34 de ani şi un leton de 35 de ani, figurează printre 'cei mai mari baroni ai drogurilor în Europa', afirmă poliţia germană. 'Datorită unei informaţii de la poliţa bavareză', poliţia belgiană a arestat '17 persoane', a comunicat Oficiul de poliţie al landului Bavaria.

La percheziţii, care au vizat 20 de locuinţe din Anvers şi Bruxelles, au fost confiscate 'mai multe mii de euro şi 187 kg de cocaină', a adăugat aceeaşi sursă. Indivizii reţinuţi sunt suspectaţi că fac parte dintr-o amplă reţea de trafic de cocaină între America de Sud şi Europa.

Punctul de plecare, 200 de kg de cocaină descoperite în 2017 

Punctul de plecare al anchetei a fost 'descoperirea a aproape 200 kg de cocaină în zece supermarketuri bavareze în 2017'. Investigaţia a condus deja la condamnarea a 14 persoane în 2018. Conform poliţiei, drogurile erau traficate prin portul Anvers, ascunse în lăzi cu banane.

Anvers, al doilea port de mărfuri ale Europei, după Rotterdam, este principala poartă de intrare a cocainei pe continent, din cauza legăturilor sale comerciale mai puternice cu America de Sud. Adesea, drogurile ajung ascunse în transporturi de fructe sau în pereţii unor containere aduse mai ales din Brazilia, Ecuador şi Columbia, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel