Trafic feroviar BLOCAT. Pasarelă metalică de 4 tone, prăbușită în gară

O pasarelă metalică de 4 tone, 17 metri lungime și 3 înălțime s-a prăbușit pe calea ferată. 

UPDATE 12:20: ”CFR SA a redeschis începând cu ora 12.00 firul II pe distanţa Brazi - Ploieşti Vest - Buda pentru circulaţia cu locomotive Diesel a trenurilor. Menţionăm faptul că, locomotivele Diesel vor fi ataşate la trenurile înscrise în circulaţie de către operatorii de transport feroviar.

Menţionăm faptul că, în staţia CF Ploieşti Vest echipele feroviare au finalizat pe firul II operaţiunile de debitare şi înlăturare a elementelor metalice desprinse din componenţa pasarelei, în prezent se acţionează pe firul I pentru scoaterea părţilor deja tăiate din pasarelă, după care personalul de la SC Electrificare va interveni pentru reparaţii la instalaţiile de alimentare cu energie electrică.” a transmis CFR. 

UPDATE: ”În vederea asigurării continuităţii în circulaţia trenurilor afectate de prăbuşirea pasarelei metalice care susţine conducta locală de apă reprezentanţii companiilor feroviare au luat următoarele măsuri:

- transbordare auto între staţiile Ploieşti Sud-Buda cu autocare puse la dispoziţie de CFR SA şi dirijarea fluxului de călători de către personalul operatorilor de transport feroviar de călători

- intervenţia personalului specializat pentru debitarea si înlăturarea elementelor metalice desprinse din componenţa pasarelei şi eliberarea liniilor de cale ferată

- asigurarea condiţiilor în teren pentru accesul utilajelor şi a personalului de la SC Electrificare pentru intervenţii la instalaţiile de alimentare cu energie electrică” transmite CFR. 

UPDATE: Șase trenuri de călători staționează temporar, informează CFR SA: "Menţionăm faptul că în urma prăbuşirii pasarelei peste cele 5 linii din staţia CF Ploieşti Vest au fost rupte şi firele de contact, care asigurau alimentarea cu energie electrică a locomotivelor”. 

Conform sursei citate, 6 trenuri de călători erau oprite temporar: 16032 (Braşov-Bucureşti) - staţiona în Ploieşti Vest, 15124 (Slănic - Ploieşti Vest) - staţiona în Ploieşti Vest, 1644 (Baia Mare-Bucureşti Nord) - staţiona în Buda, 15531 (Bucureşti - Braşov)- staţiona la intrare în Ploieşti Vest, 1631 (Braşov-Bucureşti) - staţiona la intrare în Ploieşti Vest şi 3001 (Bucureşti - Braşov) - staţiona în Brazi. 

”Reprezentanţii CFR SA şi cei ai operatorilor de transport feroviar de călători analizează în acest moment soluţiile optime de continuare a traficului feroviar pe raza staţiei Ploieşti Vest”, se precizează în comunicat.

UPDATE: Conform CFR, pasarela prăbuşită peste cinci linii de cale ferată a rupt şi mai multe linii de contact. Pasarela nu aparţinea CFR, ci era o pasarelă mecanică, asigurând trecerea unei conducte de apă, scrie Adevărul. 

Pasarela s-a prăbușit chiar lângă Gara de Vest din Ploiești. Traficul feroviar este blocat pentru că pasarela de 4 tone a căzut pe liniile ferate. 

Nu sunt victime.

Pasarela susţinea mai multe conducte care fac parte din reţeaua de termoficare a oraşului Ploieşti. În momentul prăbușirii, în zonă nu treceau garnituri feroviare. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, în acest moment am fi vorbit despre o tragedie. 

Pasarela blochează două linii de cale ferată în zona Gării de Vest. 

[citeste si]

Pasarela era una veche, acesta fiind și motivul prăbușirii. Pompierii intervin la fața locului și caută o soluție imediată pentru a ridica pasarela și a debloca traficul feroviar. 

Revenim cu amănunte pe parcursul intervenției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel