TRAFIC DE PERSOANE. Cooperare internațională pentru destructurarea unei grupări

O grupare de trafic de persoane a fost destructurată / Imagine de Anja de la Pixabay
O grupare de trafic de persoane a fost destructurată / Imagine de Anja de la Pixabay

În urma cooperării dintre autoritățile române și cele din Franța și Moldova, a fost destructurat un grup infracțional organizat, specializat în spălare de bani și exploatarea prin muncă a mai multor cetățeni moldoveni.

La data de 22 februarie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare au efectuat 14 percheziții domiciliare, în județul Satu Mare, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și spălare de bani.

Activitățile au fost efectuate în cadrul unei echipe comune de anchetă, împreună cu autoritățile judiciare din Franța și Republica Moldova, și au vizat cetățeni români care ar fi contribuit la spălarea unor sume mari de bani obținute din traficarea, în scopul exploatării prin muncă, a unor persoane de naționalitate moldovenească.

În cauză, a fost dispusă reținerea a 3 persoane, cetățeni români, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. Ulterior, față de persoanele în cauză, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, membrii echipei comune de anchetă au ridicat, în vederea confiscării, 11 autoturisme de lux, două ski-jet-uri, echivalentul în lei și valută a 137.600 de euro, de asemenea, fiind indisponibilizate conturile bancare ale celor bănuiți.     

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare.

De asemenea, cercetarea a beneficiat de suportul Eurojust, arată un comunicat al IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel