Trafic de migranţi, Marea Britanie. Fenomen stopat

Rețea de trafic de migranți spre Marea Britanie, destructurată. foto: europol.europa.eu
Rețea de trafic de migranți spre Marea Britanie, destructurată. foto: europol.europa.eu

Nu mai puţin de 26 de persoane au fost arestate, în urma unor raiduri în mai multe țări ale Europei. Anunțul a fost făcut joi de Oficiul European de Poliție (Europol), informează AFP, preluată de Agerpres. Acţiunea a dus la destructurarea unei reţele de trafic de migranţi a căror destinaţie finală era Marea Britanie.

Rețeaua "este suspectată de a fi transportat migranți în vehicule adaptate special, traversând mai multe țări membre ale UE, având Marea Britanie ca destinație finală", a precizat Europol într-un comunicat. Șeful rețelei, care se află sub supraveghere din ianuarie, este un bărbat cu handicap ce se deplasează în fotoliu rulant, "venit din Afganistan și care s-a stabilit în Marea Britanie", potrivit aceleiași surse.

Inspectarea unui microbuz a dezvăluit că partea din spate a vehiculului era dotată cu mici bănci din lemn pentru transportul de pasageri. În alte vehicule au fost amenajate portiere duble pentru a disimula pasagerii clandestini. La operațiunile cu scopul de a destructura această rețea, au participat Belgia, Bulgaria, Franța, Olanda și Marea Britanie, forțele de poliție operând 42 de percheziții.

Partea din spate a vehiculului era dotată cu mici bănci din lemn pentru transportul de pasageri.  europol.europa.eu


În Marea Britanie au avut loc 11 arestări, în mod concret la Londra și Birmingham, motivate de "suspiciunea de sprijinire a imigrației ilegale", potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne al Marii Britanii. "Persoane adesea vulnerabile sunt tratate ca simple obiecte. Mulți cad în mâinile altor grupuri criminale ce încearcă să-i exploateze în scopul sclaviei moderne, cum sunt exploatarea salarială sau traficul sexual", a explicat un responsabil însărcinat cu anchetele din cadrul ministerului britanic, Steve Dann.

"Acest caz arată cum un element criminal poate ușor să conducă o rețea considerabilă la scara Europei, dintr-o țară membră a UE", a subliniat un responsabil al Europol însărcinat cu traficul ilegal de migranți, Robert Crepinko.

[citeste si]

Salvează

Salvează

Salvează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel