Trafic cu mercur. Polițiștii au descins la traficanți din Vrancea și Bacău

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în județele Vrancea și Bacău, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și trafic de produse sau substanțe toxice.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de polițiști de investigații criminale, de investigarea criminalității economice, de la ordine publică și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în județele Vrancea și Bacău.

”Din cercetări a reieșit că patru persoane (două femei, de 27 și 35 de ani și 2 bărbați, de 35 și 43 de ani), din Vrancea, ar fi deținut arme, muniții și substanțe toxice, pe care, în perioada martie-aprilie a.c., ar fi intenționat să le comercializeze. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 7 arme letale deținute ilegal - o armă automată militară, o carabină, 2 arme de vânătoare semiautomate, 3 pistoale calibrul 9 mm, 1.000 de cartușe aferente, un recipient cu aproximativ 2 kg. de substanță ce pare a fi mercur, un pistol neletal deținut ilegal și 2 dispozitive de tip amortizor”, se arată într-un comunicat de presă. 

Persoane arestate preventiv

Față de cele două bănuite a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, bărbații fiind sub executarea unei pedepse privative de libertate.

Ulterior, instanța a emis pe numele celor două femei mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de substanțe periculoase.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel