Tradițiile românești au ajuns la Roma. Festival

Tradițiile și obiceiurile românești vor fi promovate la Roma- Italia, în perioada 22 – 24 iulie 2017. Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni (instituție aflată în subordinea Ministerului pentru României de Pretutindeni) în parteneriat cu Asociația Socială Culturală Emigranți Români derulează proiectul „Festivalul românesc – schimb de cultură și tradiții".

În Piața Nassyria – Fonte Nuova – Roma, Italia vor avea loc o expoziție de obiecte și produse culinare cu specific românesc și un concert de muzică populară tradițională. Spectacolul este destinat promovării valorilor și identității culturale românești și va fi susținut de artiști consacrați ai scenei românești și din diaspora: Ștefania Rareș, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Gabriel Dorobanțu, Ilie Caraș, Viorel Strâmbeanu, Elena Lazăr, Lidia Bolfosu, Dorin Bercuci, Elena Beninati, Ansamblul Folcloric Altărașul, Fabio și Silvia Coladarci.

La eveniment sunt așteptați să participe români stabiliți în Italia, italieni, dar și turiști.

Proiectul „Festivalul românesc – schimb de cultură și tradiții” vizează consolidarea relațiilor dintre comunitatea românească din Roma zonele limitrofe și comunitatea italiană; promovarea valorilor culturale românești în rândul românilor stabiliți în Italia, dar și în rândul italienilor; îmbunătățirea imaginii României și a comunității de români din Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel