Totul despre noul an academic 2020-2021 la Universitatea din Bucureşti

universitatea_bucuresti
universitatea_bucuresti

Noul an academic 2020-2021 la Universitatea din Bucureşti: 14.000 de boboci se alătură comunităţii universitare a UB.

Cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti deschid, începând de joi, 1 octombrie 2020, anul universitar 2020-2021, printr-o serie de evenimente care îşi propun să dea startul activităţilor academice şi, dat fiind actualul context de pandemie, să asigure o integrare mai uşoară în comunitatea academică a UB pentru studenţii de anul I.

În anul universitar 2020-2021, comunităţii academice a Universităţii din Bucureşti i s-au alăturat aproximativ 14.000 de noi studenţi, cei mai mulţi - aproximativ 8.300 - fiind înmatriculaţi la una dintre 93 de specializări de licenţă pe care le punem la dispoziţie: aproximativ 4.500 pe locurile bugetate oferite de UB şi alţi aproximativ 3.500 pe locurile cu taxă.

Cele 208 programe masterale s-au regăsit printre preferinţele a peste 5.200 de absolvenţi de licenţă, care au optat pentru continuarea pregătirii academice la Universitatea din Bucureşti. Dintre aceştia, aproximativ 3.150 studiază pe locuri bugetate, în timp ce alţi aproximativ 2.100 pe locuri cu taxă.

Nu în ultimul rând, aproximativ 400 de absolvenţi ai programelor masterale au ales să studieze la una dintre cele 22 de şcoli doctorale ale Universităţii din Bucureşti: 350 pe locurile subvenţionate de la bugetul de stat şi 42 pe locurile cu taxă.

Facultăţile Universităţii din Bucureşti consideră că integrarea studenţilor din anul I în comunitatea academică reprezintă o prioritate, motiv pentru care organizează, în primele săptămâni ale noului an universitar, o serie de evenimente pentru consilierea şi informarea acestora.

Astfel, în prima săptămână a anului universitar 2020-2021, bobocii Facultăţii de Istorie au ocazia să interacţioneze cu profesorii tutori, cu cadrele didactice şi cu personalul de suport, dar şi cu studenţii din alţi ani, care îi vor ajuta să se integreze mai uşor în viaţa de student. Programul Săptămâna bobocului la Istorie debutează joi, 1 octombrie 2020, odată cu festivitatea de deschidere a noului an universitar.

Şi reprezentanţii Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială au pregătit, pentru prima săptămână a noului an academic, o serie de evenimente dedicate bobocilor şi integrării lor în cadrul comunităţii universitare. Astfel, în perioada 1-7 octombrie 2020, studenţii Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială sunt invitaţi la seri de film, ateliere de dezbateri şi seminare introductive, precum şi la un treasure hunt online, prin care vor afla mai multe detalii despre sediile facultăţii.

Nu în ultimul rând, Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti a organizat în cursul zilei de miercuri, 30 septembrie 2020, începând cu ora 10:30, un Webinar pentru boboci. În cadrul evenimentului, profesorii Cristian Preda, Alexandra Iancu, Claudiu Tufiş şi studenţii Alexandra Oprea şi Vlad Palangăţ, au răspuns, în cele trei limbi de predare ale facultăţii (română, franceză şi engleză), tuturor curiozităţilor şi întrebărilor studenţilor cu privire la viaţa de student la FSPUB.

Asociaţia Studenţilor din Universitatea din Bucureşti (ASUB) a pregătit "Ghidul Studentului", o broşură care cuprinde informaţii esenţiale pentru uşura parcursul studenţilor în Universitatea din Bucureşti, adresată în special celor din anul I.

Ce se întâmplă cu cazarea

În ceea ce priveşte cazarea în căminele Universităţii din Bucureşti, pentru anul universitar 2020-2021 punem la dispoziţia studenţilor un număr de aproximativ 4.000 de locuri de cazare, în condiţii de distanţare.

De asemenea, servirea mesei la cantina Universităţii din Bucureşti se va realiza în regim de ridicare a produselor gata preparate - "to go". Accesul la cantină va fi restricţionat în conformitate cu legislaţia în vigoare, realizându-se exclusiv pe baza legitimaţiei de student vizate sau a altor documente similare, vizate la zi (şi numai pentru persoanele care au dreptul de a beneficia de acces la serviciul de cantină al UB).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel