Toți cei 11 mil. de locuitori din Wuhan vor fi testați la Covid-19. China se luptă cu o epidemie tot mai expansivă

Foto ilustrativ China / Imagine de 文 邵 de la Pixabay
Foto ilustrativ China / Imagine de 文 邵 de la Pixabay

Întreaga populație a orașului Wuhan va fi testată, anunță autoritățile chineze.

Autoritățile din orașul chinez Wuhan vor testa întreaga populație pentru a detecta cazurile de Covid-19, după câteva infecții au fost detectate în metropolă. Conform BBC, Wuhan a înregistrat șapte cazuri de infecție după transmiterea comunitară, la mai bine de un an fără astfel de situații.

Orașul cu 11 milioane de locuitori a ajuns popular după ce epidemia inițială de coronavirus a fost detectată acolo în 2019. China are parte în acest moment de cele mai mari focare din ultimele luni, cu 300 de cazuri pozitive detectate în 10 zile. Aproximativ 15 provincii din întreaga țară au fost afectate, ceea ce a determinat guvernul să instituie centre masive de testare și restricții de tipul lockdown. Autoritățile dau vina pentru această situație pe varianta Delta a virusului, dar și pe sezonul concediilor domestice.

90 de cazuri de infecție raportate doar astăzi

Anunțul din Wuhan a venit după ce China a raportat 90 de cazuri de infecție, marți. Comisia națională de sănătate a transmis că 61 erau cazuri dobândite local, în creștere față de cele 55 de cu o zi înainte. China a reușit în mare parte să își controleze epidemiile, însă aceste noi focare au provocat îngrijorări în cea mai populată țară a lumii.

Autoritățile i-au testat de trei ori pe toți cei 9,2 milioane locuitori ai orașului Nanjing și au impus carantină pentru sute de mii de persoane. În weekend, situația s-a schimbat, iar lumina reflectoarelor a picat pe destinația de vacanță Zhangjiajie din provincia Hunan.

Se caută 5.000 de persoane care au participat la spectacole de teatru

Oficialii din sănătate au concluzionat că totul are legătură cu un teatru din Zhangjiajie, iar acum aceștia încearcă să detecteze cei 5.000 de participanți la piese care au călătorit apoi în orașele lor de baștină. „Zhangjiajie a devenit acum epicentrul epidemiei din China”, a transmis principalul expert în boli respiratorii al țării, Zhong Nanshan. Noua epidemie a ajuns și în capitala Beijing, iar orașul de 21,5 milioane locuitori a raportat câteva cazuri de infecție transmisă comunitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel