EXCLUSIV  Tot mai multe adolescente doresc să aibă „ciocuri de rață”. Avertismentul prof. dr. Ioan Lascăr: E o mutilare. Ne duce în sfera ridicolului / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @buraratn
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @buraratn

Prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician, a fost invitat la interviurile DC News și DC Medical unde a vorbit despre mărirea exagerată a dimensiunilor buzelor. 

Femeile care folosesc excesiv acid hialuronic pentru augmentarea buzelor pot ajunge să aibă un aspect nenatural, adesea descris popular ca „cioc de rață”. Acest termen se referă la buze exagerat de mari și proeminente, care par disproporționate în raport cu restul feței. 

Prof. dr. Ioan Lascăr este de părere că, în cazul unei persoane tinere care dorește să-și mărească buzele, este crucial ca medicul să ofere îndrumare adecvată, astfel încât modificările să respecte proporțiile anatomice naturale. Potrivit acestuia, dorința exagerată pentru buze voluminoase, chiar și la persoane foarte tinere sau adolescente, poate duce la rezultate inestetice și poate fi echivalată cu o formă de mutilare. 

„Din ce vedeți dumneavoastră, poate și pe stradă, aceste „ciocuri de rață” sunt solicitate? Se doresc buze atât de mari încât par caricaturale sau e o greșeală a celui care administrează tratamentul?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Vorbim de relația dintre medic și pacient, deci este un binom în care competența o are medicul, deci obligația este a medicului să recomande pacientului ceea ce consideră că este corect.

Astfel de persoană tânără, dacă vine la medicul care are competența corespunzătoare și dorește să-și mărească buzele, trebuie să fie îndrumată corespunzător, adică să poți face mici modificări, dar care nu se abat de la proporțiile anatomice obișnuite.

Astfel de buze, care sunt dorite chiar la persoane foarte tinere, chiar și adolescente, din păcate, „au beneficiat” de astfel de proceduri și echivalează cu o mutilare, astfel de hiperbolizare a dimensiunilor buzelor, ne duce în sfera ridicolului.", a spus profesorul. 

 

Se poate corecta această greșeală?

Profesorul a explicat că, deși este posibil să se corecteze buzele mărite cu acid hialuronic, există întotdeauna consecințe. Mărirea volumului buzelor duce la întinderea pielii, iar după îndepărtarea excesului de acid hialuronic, pielea în exces poate rămâne. 

„Evident că se pot corecta, dar consecințe sunt întotdeauna în sensul că mărirea volumului buzelor duce la expandarea tegumentară, deci tegumentul se adaptează la circumstanța volumetrică generată de augmentarea volumetrică și după îndepărtarea excesului de volum, generat de excesul de acid hialuronic, va rămâne un tegument în plus. Pot apărea riduri precoce care chiar să reprezinte o problemă.", a spus profesorul Ioan Lascăr. 

Pot fi corectate cu bisturiul?

„Evident, ne ducem în sfera bisturiului destul de precoce, la vârste la care nu gândim necesitatea bisturiului pentru astfel de corecții.”, a spus prof. dr. Ioan Lascăr la interviurile DC News și DC Medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel