Torino va găzdui cel de-al 66-lea concurs Eurovision în 2022

Foto: EBU/THOMAS HANSES
Foto: EBU/THOMAS HANSES

Orașul italian Torino a fost ales ca oraș gazdă al 66-lea concurs Eurovision Song Contest, după ce a triumfat peste alte 16 orașe concurente.

Italia a câștigat dreptul de a organiza evenimentul de anul viitor, după ce Måneskin a dat Italiei prima victorie de după 1990 cu piesa Zitti e Buoni la concursul Eurovision Song Contest din luna mai a acestui an.

Marea finală a Eurovision Song Contest 2022 va avea loc la PalaOlimpico, una dintre cele mai mari arene interioare din Italia, sâmbătă, 14 mai, cu semifinale în 10 și 12 mai, se arată într-un comunicat oficial de presă. 

Radiodifuzorul public italian Rai, împreună cu Uniunea Europeană a Audiovizualului (EBU), vor organiza evenimentul anul viitor și vor formaliza acordurile aferente împreună și cu orașul Torino în următoarele săptămâni.

Cum a fost ales orașul Torino 

Torino a fost ales în urma unui puternic proces de selecție a orașelor care ar putea găzdui evenimentul. Un total de 17 orașe și regiuni italiene au concurat pentru a găzdui cel mai mare eveniment de muzică live din lume, care a atins aproape 190 de milioane de telespectatori în 2021.

„Torino este orașul gazdă perfect pentru cel de-al 66-lea concurs Eurovision. Așa cum am văzut în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2006, PalaOlimpico depășește toate cerințele necesare pentru organizarea unui eveniment global de această scară și am fost foarte impresionați de entuziasmul și angajamentul din partea orașului Torino, care va întâmpina mii de fani în luna mai a anului viitor. Acesta va fi primul concurs Eurovision care va avea loc în Italia în 30 de ani și, împreună cu radiodifuzorul nostru gazdă Rai, suntem hotărâți să îl facem special”, a declarat supervizorul executiv al concursului Eurovision, Martin Österdahl.

Italia va găzdui concursul Eurovision pentru a treia oară, organizând anterior evenimentul la Napoli în 1965 și la Roma în 1991. Mai multe detalii despre spectacole, bilete și evenimente însoțitoare vor fi dezvăluite în următoarele săptămâni și luni.

România nu a confirmat încă oficial dacă va participa sau nu la ediția cu numărul 66, din 2022, a concursului internațional Eurovision Song Contest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel