Topul peștelui în România. Ce consumă românii

Somonul și macroul sunt campioni în topul peștelui în România, anunță Alfredo Seafood.

Somonul și macroul sunt în vârful clasamentului în ceea ce privește preferințele românilor în materie de pește și înregistrează vânzări cu 5% mai mari în 2016, decât în 2015. Topul peștilor preferați este completat de merluciu și cod alb. Pe fondul scăderii TVA-ului, românii acordă o importanță mai mare calității peștelui cumpărat, mai arată datele Romfood Trading, unul dintre principalii importatori şi distribuitori de produse din peşte şi fructe de mare din România şi dezvoltator al brandului Alfredo Seafood. Vânzările au crescut cu circa 30% în 2016, în perioada celor două mari posturi.

În 2016, somonul și macroul au fost lideri pe piața de pește din punct de vedere valoric: somonul, cu vânzări ce au totalizat aproximativ 210 milioane de lei și macroul, pe care românii au cheltuit circa 157 de milioane de lei. Din punctul de vedere al volumelor, campion este macroul cu 31.500 de tone cumpărate.

[citeste si]

Tendințele pieței se oglindesc și în portofoliul de produse Alfredo Seafood, unde, din punct de vedere al valorii, topul este același ca la nivelul întregii piețe de pește din România. Situația se păstrează și în ceea ce privește volumele vândute, iar macroul ocupă poziția de lider cu 3.000 de tone vândute anul trecut de către Romfood Trading în rețelele de magazine tradiționale, pe canalele de vânzare IKA, cât și pe segmentul HoReCa.

Somonul este un soi de pește mai scump, pentru că are o carne extrem de gustoasă, cu un conținut foarte mare de nutrienți în stare pură, în special acizi grași Omega 3 și Omega 6. Macroul este cumpărat la scară largă pentru că are un preț mai scăzut, dar are și el numeroase calități. Este un pește de apă sărată, provenit din captură (pește sălbatic) și conține cantități considerabile de vitamina B12.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel