Top Shanghai. Trei universități ieșene, în top

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza", pe poziția 401-500 în Top Shanghai
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza", pe poziția 401-500 în Top Shanghai

Anul acesta, în Top Shanghai 500 sunt incluse trei universități ieșene, prntre cele mai reprezentative instituţii de învăţământ superior din întreaga lume în domeniul ingineriei chimice.

Astfel,  Universitatea „Alexandru Ioan Cuza", Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa" şi, pentru cel de-al treilea an la rând, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi" din Iaşi.

În clasamentul general pentru 2018, doar două instituţii de învăţământ superior din România au intrat în top 1000: Universitatea „Babeş-Bolyai" (locurile 601-700) şi Universitatea Bucureşti (801-900).

Academic Ranking of World Universities, cunoscut mai ales sub numele de Top 500 Shanghai, realizează începând cu anul 2017 o ierarhizare la nivel mondial a diferitelor domenii de studiu existente în lumea academică. În 2017, TUIASI se afla în primele 500 de universităţi ale lumii în domeniul matematicii aplicate, fără a avea o facultate de profil în acest sens, iar de anul trecut TUIASI a ajuns în primele 500 universităţi ale lumii în domeniul ingineriei chimice.

Anul acesta, Politehnica ieşeană se păstrează la acelaşi nivel ca anul trecut, pe una dintre poziţiile dintre 301-400. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa" se află pe poziţiile 401-500, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Vezi si: Iaşi: Protest spontan al angajaţilor muzeelor din cadrul Palatului Culturii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel