Top țări periculoase de vizitat

O listă în continuă updatare ne ferește de pericolele cu care ne-am putea confrunta și de neplăcerile sau chiar dramele unei vacanțe într-o destinație nepotrivită.

Rezultatele unei anchete referitoare la uciderea a 38 de turiști într-o vacanță în Sousse, eveniment ce a avut loc în urmă cu doi ani, de mâinile teroriste ale lui Seifedine Rezgui, a adus în centrul atenției, încă o dată, pericolele cu care turiștii se pot confrunta atunci când călătoresc în țări în care există potențiale amenințări teroriste sau vremuri tulburi.

Compania de turism Tui se confruntă cu un proces civil pentru neglijență intentat de către familiile celor uciși în atacul din Tunisia, acuzând operatorul că nu a făcut suficient pentru a avertiza turiștii înainte ca aceștia să-și rezerve călătoriile în zona periculoasă a acestei țară. Potrivit cotidianului britanic The Independent, existase un atac terorist fatal în capitala Tunisiei cu doar trei luni înaintea atacului lui Rezgui.

[citeste si]

De atunci, Commonwealth Foreign (FCO) își actualizează în mod constant sfaturile de călătorie pentru cetățenii britanici care călătoresc în străinătate pe baza riscurilor de terorism, a tulburărilor civile și a dezastrelor naturale cu care se confruntă o țară sau un teritoriu. În momentul atacului din Sousse, FCO a avertizat asupra existenței unei mari amenințări de terorism. Directorul companiei Tui, Nick Longman, a declarat că firma ”regretă foarte mult pierderea și durerea pe care cei afectați le-au suferit”.

În acest moment, există cinci țări pe care FCO ne să le evităm: Africa Centrală, Libia, Sudanul de Sud, Siria și Yemen.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel