Top 25 lucruri neștiute despre Regele Charles al III-lea

Top 25 de lucruri neștiute despre Regele Charles al III-lea / Foto: Agerpres
Top 25 de lucruri neștiute despre Regele Charles al III-lea / Foto: Agerpres

În articol găsești 25 de lucruri interesante despre Regele Charles al III-lea.

1. Prințul Charles Philip Arthur George s-a născut la Palatul Buckingham pe 14 noiembrie 1948, la 21.14. Prințul a fost botezat pe 15 decembrie 1948 la Palatul Buckingham, scrie www.royal.uk.

2. Fostul Prinț Charles a devenit moștenitor (în rândul său la tron) la vârsta de trei ani în 1952 și a devenit prințul de Wales cu cel mai mult timp în serviciu în 2017. Majestatea Sa a fost primul moștenitor care și-a văzut mama încoronată ca Suveran.

3. Regele are trei frați, doi fii, doi copii vitregi, cinci nepoți și cinci nepoți vitregi.

4. Prima fotografie oficială a Regelui a fost făcută de Cecil Beaton în decembrie 1948.

5. Prima vizită a Majestății Sale în străinătate a fost în Malta, când avea cinci ani. Din 1969, a vizitat 48 de țări ale Commonwealth-ului, iar pe multe dintre ele le-a vizitat în mai multe rânduri.

6. Regele a fost primul moștenitor la tron ​​care a obținut o diplomă universitară. Regele a studiat arheologia și antropologia în primul său an la Universitatea din Cambridge, trecând la istorie pentru restul diplomei sale. Majestatea Sa a petrecut, de asemenea, un semestru la University College of Wales din Aberystwyth (aprilie-iunie 1969), învățând galeză.

7. În timp ce era la școală, Regele a cântat la pian, trompetă și violoncel. A continuat să cânte la violoncel în timp ce era student la Cambridge, cântând într-un concert simfonic al Orchestrei Trinity College pe 4 decembrie 1967.

8. Majestatea Sa a obținut gradul de locotenent de zbor Wales în august 1971.

9. Regele a fost comandantul HMS Bronington în 1976, în timp ce slujea în Marina Regală.

10. În 1976, Majestatea Sa a deschis organizația de caritate The Prince’s Trust cu o indemnizație de concediere a Marinei de puțin peste 7000 de lire sterline, în 1976. Organizația de caritate a sprijinit acum peste un milion de tineri.

11. Majestatea Sa a fost primul membru al Familiei Regale care a finalizat cu succes cursul de pregătire al Regimentului de Parașute, înainte de a fi numit colonel șef al regimentului în 1977.

12. Regele, în calitate de Prinț de Wales, a primit titlul de "Păzitor al vacilor", de către masai din Tanzania în 2011, fiindu-i astfel recunoscută munca de fermier.

13. În insula Pacificului Vanuatu, Majestatea Sa a primit titlul de Mal Menaringmanu (Înaltul șef) în 2018.

14. Regele avea și o broască numită după el: Hyloscirtus Prințul Charles.

15. În calitate de Prinț de Wales, Majestatea Sa a devenit Președinte sau Patron a peste 800 de organizații caritabile și inițiative în total.

16. Un campion al problemelor de mediu de peste 50 de ani, Regele a vorbit pentru prima dată public despre preocupările sale privind poluarea și materialele plastice și impactul acestora asupra lumii naturale în 1970.

17. La vârsta de 16 ani, Regele și-a asumat prima sa datorie regală oficială, în iunie 1965, participând la o petrecere în grădina studenților de la Palatul Holyroodhouse.

18. Majestatea Sa este autor. El a scris "Bătrânul din Lochnagar", pe baza poveștilor pe care le-a spus fraților săi mai mici. Regele a scris și cărți despre lumea naturală și mediul înconjurător, inclusiv "Armonia"; și "Clime Change, a Ladybird Expert Book".

19. Regele este un pictor pasionat și a avut o lucrare expusă în expoziția de vară a Academiei Regale din 1987, după ce a fost trimisă anonim.

20. În 1975, Majestatea Sa a devenit membru al Cercului Magic, o societate de magicieni de scenă fondată la Londra în 1905, după ce a trecut audiția cu un truc magic.

21. În 1980, Regele a mers în cursa cu obstacole de la Ludlow și a terminat pe locul al doilea. Majestatea Sa a fost un ecvestru pasionat de-a lungul vieții și a jucat polo până în 2005.

22. Regele a făcut o apariție cameo pe Coronation Street în 2000 și pe EastEnders în 2022, pentru a sărbători Jubileul de platină al Reginei Elisabeta a II-a.

23. Majestatea Sa a prezentat prognoza meteo la BBC. Acest lucru a avut loc în timpul unei vizite la studiourile BBC Scotland în 2012.

24. Regele a achiziționat un Aston Martin DB6 Mark 2 Volante în noiembrie 1970, care de atunci a fost transformat pentru a funcționa cu bioetanol E85 obținut din produse secundare ale industriei vinului și brânzeturilor. Prințul și Prințesa de Wales au părăsit Palatul Buckingham, după nunta lor din aprilie 2011.

25. Regele desfășoară adesea cevenimente în cadrul cărora sunt plantați copaci. După plantarea fiecărui copac, Majestatea Sa dă unei ramuri o scuturare prietenoasă pentru a le ura numai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel