Tony Lybek, înlocuit cu Guillermo Tolosa la biroul FMI de la București

Guillermo Tolosa
Guillermo Tolosa

Schimbare de ștafetă la biroul Fondului Monetar Internaţional (FMI) de la București, anunțată, vineri, de către actualul reprezentant rezident al instituției financiare în România şi Bulgaria, Tonny Lybek. Cel care va prelua de la 1 iulie biroul de la București ca reprezentant al FMI va fi Guillermo Tolosa, cetăţean uruguaian, și fost reprezentant rezident al FMI în Armenia, în perioada 2009 - 2013.  

"După mai mult de 4 ani, mandatul meu ca reprezentant rezident al FMI în România şi Bulgaria se încheie. Succesorul meu este Guillermo Tolosa, care va începe lucrul în noua funcţie la 1 iulie 2013", a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, actualul reprezentant rezident al FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek, potrivit Mediafax.

Reprezentant rezident al FMI în Armenia, în ultimii patru ani, unde a colaborat cu autorităţile pentru desfăşurarea programului economic sprijinit de Fond, Guillermo Tolosa lucrează la FMI începând din anul 2005, potrivit profilului său de pe Linkedin, inclusiv în cadrul departamentului de analiză a politicilor macroeconomice şi strategie pentru mai multe state din America Latină şi Europa de Est.

Înainte de a lucra la FMI, Tolosa, doctor în ştiinţe economice, a fost economist şi profesor de ştiinţe economice la Centrul de Cercetare Economică (CINVE) şi la Universitatea Republicii din Uruguai.

Numit ca reprezentant al FMI în România și Bulgaria în 2009, Tonny Lybek i-a succedat argentinianului Juan Jose Fernandez-Ansola, reprezentant rezident al FMI în România şi Bulgaria în perioada 2006-2009, al cărui predecesor la Bucureşti a fost britanicul Graeme Justice.

Începând cu 1991, Fondul Monetar Internațional a avut un reprezentant rezident la București.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel