Tony Blair: Israel nu poate distruge Hamas

[] []

11 iul 2014 / 09:58
Salveaza PDF Comentarii
blair dc
blair dc

Reprezentantul Cvartetului (SUA, UE, Rusia, ONU) în Orientul Mijlociu, fostul premier britanic Tony Blair,  susține că Israelul nu va putea să distrugă Hamasul ca mișcare politică, adăugând că o asemenea măsură ar trebui să vină dinspre palestinieni.

"Nu va fi o distrugere a Hamas ... Nu poți distruge Hamasul ca entitate politică", a declarat fostul premier britanic într-un interviu pentru ynetnews.com. "Știu că asta se va întâmpla doar în contextul unei avansări, în particular din partea oamenilor din Gaza, care să le dea speranță pentru viitor, pentru că, în definitiv, o astfel de mișcare politică are susținere în teritoriu, iar această susținere trebuie înlăturată".

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a jurat că va distruge Hamasul. Presa israeliană speculează că armata israeliană ar putea lansa o invazie terestră a Fâșiei Gaza.

"Nu-mi amintesc să fi fost atât de anxios cu privire la această situație", a mai spus Blair. 

Vorbind despre raportul de forțe dintre Palestina și Israel, Blair a subliniat că Israelul beneficiază de protecția sistemului antirachetă Iron Dome. "Fără acesta, ați suferi mai multe daune", a punctat Blair.

O rachetă din Liban a lovit Israelul

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27