Tony Blair, avertisment îngrijorător pentru Europa

blair dc
blair dc

Fostul premier britanic, Tony Blair, susține că euroscepticismul se propagă ca un virus, subliniind totodată că o ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar avea defecte "distructive," transmite BBC, citat de realitatea.net.

Tony Blair a remarcat, în timpul unei conferințe organizată de Institutul proeuropean New Europe, că actualii lideri europeni nu prea mai promovează idei comunitare, din cauza crizei economice și austerității. Fostul premier britanic avertizează că există posibilitatea producerii unui transfer de putere dinspre Occident spre Est, dacă Uniunea Europeană nu va deveni mai unită și dacă statele UE nu vor coopera mai mult în domenii precum energia, comerțul și mediul înconjurător. În cadrul discursului său, Tony Blair a abordat, inevitabil, și relația dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Britanicul a avertizat că "euroscepticismul se răspândește precum un virus". Formațiunile de dreapta - referire la conservatorii aflați la guvernare în Regatul Unit - "au înțeles total greșit problema relației cu Europa." Tony Blair susține că o eventuală părăsire de către Marea Britanie a Uniunii Europene ar avea "consecințe distructive pentru interesele britanice."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel