Toni Neacșu dezminte informația despre expulzarea fiicei lui Dragnea, Alexandra. ”Nedrept și cinic!”

Irina Constantin / 07 sep 2019 / 19:55 Salveaza PDF Comentarii

Avocatul Toni Neacșu dezminte informația care a apărut în spațiul public despre fiica lui Liviu Dragnea. 

Toni Neacșu scrie, pe Facebook că informația ”este greșită pentru simplul considerent că d-ra Alexandra Dragnea se află în România, unde a găsit-o măsura luată de secretarul de stat american.”

În spațiul public a apărut informația că fiica lui Liviu Dragnea va fi expulzată din SUA după ce Liviu Dragnea și familia sa a primit interdicție, ca urmare a condamnării fostului lider al PSD. 

”Nedrept și cinic”

 

”Dincolo de asta, în dreptul european nu este este permis ca membrii familiei să sufere pentru acuzațiile aduse unui alt membru al familiei. Regulile americane sunt diferite, dar asta nu înseamnă că nu sunt nedrepte și cinice.

În România orice interdicție de intrare în țară, cu excepția declarării unui diplomat ca persoană indezirabilă - non grata, se poate contesta la o instanță de judecată.

Nu știu cum este în SUA, sper să fie și acolo garantat dreptul fundamental de acces la o instanță, deși mă cam îndoiesc.

Probabil este de prisos să anticipez că Ministerul de Externe, cel care apără drepturile cetățenilor români în raport cu state terțe, nu va solicita nici un fel de lămuriri și cu atât mai puțin nu va încerca o deblocare diplomatică a situației, chiar dacă interdicția nedreaptă privește o persoană majoră, aflată deja de un an la studii în Statele Unite, cu viză legal obținută, care personal nu a fost implicată în nici un fel de afacere judiciară și care din întâmplare poartă numele familiei în care s-a născut, așa cum îl poartă toți copiii noștri.” scrie avocatul Toni Neacșu pe Facebook. 


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27