TONI NEACȘU, CONDAMNAT de ICCJ la un an de închisoare cu suspendare: Adevărata lovitură pentru fostul judecător CSM

Fostul judecător CSM, Adrian Toni Neacșu, a primit luni o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare din partea completului de cinci judecători de la ÎCCJ. Alta ar putea fi însă adevărata lovitură în cazul lui Toni Neacșu.

Pe lângă condamnarea la închisoare, magistrații Înaltei Curți i-au interzis fostului membru al CSM dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Și această pedeapsă a fost suspendată, iar perioada de încercare se întinde pe trei ani.

Vezi aici detalii despre condamnarea lui Toni Neacșu: Fost judecător CSM, condamnat definitiv la închisoare

Adevărata lovitură pentru Neacșu: își poate pierde dreptul de a profesa

Deși instanța de judecată nu i-a interzis lui Toni Neacșu dreptul de a profesa ca avocat, s-ar putea ridica problema moralității în această situație. Nu ar fi ceva tocmai obișnuit ca în sala de judecată să pledeze un avocat condamnat la închisoare, fie și cu suspendare.

Ion Iordăchescu, decanul Baroului București, a explicat pentru DCNews că o decizie în cazul avocatului Adrian Toni Neacșu va fi luată în cadrul Consiliul Baroului București, singura entitate care poate hotărî în acest sens.

DCNews: Mai poate dl Adrian Toni Neacșu, din punct de vedere moral, să profeseze în următorul an, cât se întinde durata condamnării la închisoare?

Ion Iordăchescu: Nu hotărăsc eu asta, ci doar Consiliul Baroului București, iar eu nu mă pot pronunța anterior. Deci Consiliul Baroului București are competență exclusivă sub acest aspect, și anume dacă această condamnare a afectat sau nu imaginea profesiei de avocat și, ca atare, nu mă pot pronunța.

DCNews: Înțelegem deci că Baroul poate lua o decizie împotriva dlui Neacșu ... .

Ion Iordăchescu: Poate să ia orice decizie Consiliul Baroului. Este competent și singurul care poate să ia această decizie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel