Toni Greblă cere măsuri în Capitală, în fața valului de caniculă: stropirea asfaltului și RO-Alert

Fotografie de la asim alnamat, Pexels
Fotografie de la asim alnamat, Pexels

Toni Greblă, prefectul Capitalei, cere măsuri în Bucureşti în contextul valului de caniculă care va lovi oraşul. 

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a cerut autorităţilor din subordine măsuri, în condiţiile în care sunt prognozate depăşiri ale indicelui de confort termic, precum stropirea asfaltului, dimineaţa şi seara, precum şi mesaje Ro-Alert, în cazul avertizărilor nowcasting de cod roşu sau portocaliu.

"Având în vedere că, în următoarele zile, sunt prognozate depășiri ale indicelui de confort termic la nivelul Municipiului București, Prefectul Capitalei, domnul Toni Greblă, a solicitat autorităților administrației publice locale să ia toate măsurile care se impun pentru protejarea populației. Planurile de măsuri și acțiuni specifice sezonului de vară trebuie să fie puse în aplicare în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) nr. 64/2022. Totodată, președintele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, domnul Toni Greblă, a solicitat membrilor CMBSU să urmărească personal implementarea măsurilor stabilite”, potrivit unui comunicat de presă, citat de Mediafax.

În conformitate cu Hotărârea CMBSU nr. 64/2022, Prefectul Capitalei a solicitat să fie puse în aplicare măsurile stabilite prin Planul pentru prevenirea, diminuarea și atenuarea efectelor negative ale caniculei și secetei, precum și altor fenomene meteorologice periculoase ce se pot produce în perioadele de vară pe teritoriul municipiului București.

Puncte de asistenţă medicală şi distribuire a apei potabile

De asemenea, vor fi luate măsuri suplimentare. Astfel, prin grija Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, vor fi identificate persoanele vulnerabile, se va asigura Telverde și, pe perioadele aflate sub atenționare de cod galben sau portocaliu, vor fi organizate puncte de acordare a asistenței medicale și de distribuire a apei potabile.

Ro-Alert şi stropirea asfaltului

"Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și SMURD București vor transmite Prefecturii Municipiului București, zilnic, informații privind numărul persoanelor care au solicitat primul ajutor din cauza valului de căldură persistent. Totodată, Primăriile și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor dispune măsuri în vederea stropirii asfaltului, dimineața și seara. În perioadele caniculare, autoritățile publice locale vor informa populația și operatorii economici cu privire la măsurile de prevenire a efectelor periculoase pentru sănătatea populației. De asemenea, prin grija Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București – Ilfov, se vor emite, conform procedurilor, mesaje RoAlert în cazul avertizărilor nowcasting de cod roșu și, în situațiile care se impun, la cele de cod portocaliu”, se mai arată în comunicat.

Instituțiile implicate în prevenirea, diminuarea și atenuarea efectelor negative ale caniculei, precum și a altor fenomene meteorologice periculoase ce se pot produce în perioada de vară, pe teritoriul Municipiului București, vor transmite zilnic, în perioadele aflate sub atenționare de cod galben sau portocaliu, către Prefectura Capitalei, stadiul implementării măsurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel