EXCLUSIV  Tonete de ziar, sector 4: Polițist cu mâna ruptă. Daniel Băluță lămurește situația

Primarul Daniel Băluță a povestit la interviurile DCNews Live cum în timpul protestelor celor care dețin tonete în Sectorul 4, șeful Poliției Locale s-a ales cu mâna ruptă. Băluță a explicat cum s-a ajuns în această situație și care este situația chioșcurilor de ziare și a lucrărilor care se desfășoară în Sector. 

"Săptămâna trecută au avut loc acte de violență care s-au soldat cu măsuri legale, cu arestări. Eu consider că facem parte dintr-o generație care nu trebuie să facă publicitate violenței. Este un incident regretabil, mă rezum la acest lucru. Numeric au fost depășiți cei de la poliția locală de numărul distribuitorilor de presă care a fost infinit mai mare. Au venit multe persoane: erau cu mașini de Ilfov, de Prahova, mașini de la societăți de construcție, a fost un eveniment extrem de neplăcut. Din fericire, poliția locală alături de poliția națională și jandarmeria au reușit să-l gestioneze. Nu au fost victime, mai puțin șeful Poliției Locale din Sector care are mâna ruptă. Asta nu știu cu certitudine editorii de presă, pentru că suntem într-o lume în care fiecare îl filmează pe celălalt. A fost efectiv o înfruntare între forțele de ordine și protestatari, care au fost peste 100. Presupunând prin absurd că am greșit, că am procedat nelegal, nu cred că era modul normal și rațional în care trebuia să procedăm. Nu cred că societatea noastră are nevoie de așa ceva," a povestit primarul Daniel Băluță la DCNews Live. 

Cum s-a ajuns la această situație 

Primarul Băluță spune că a fost vorba despre o neînțelegere. Singurele chioșcuri de ziare care vor fi ridicate sunt cel care se află în zona unde se fac lucrări importante. După terminarea lucrărilor, chioșchiurile vor fi aduse la loc. 

"Este vorba despre o neînțelegere, mai ales a editorilor de presă. În sectorul 4, până în acest moment au fost 81 de solicitări de avize amplasament de chioșcuri. Din acestea s-au eliberat un număr de 73, restul de opt fiind în curs de procesare. În urma dialogului pe care l-am avut cu Asociația difuzorilor de presă, am decis două lucruri: un model chioșc, venit ca urmare a solicitării lor, iar pe de altă parte un regulament pe care l-am realizat cu difuzorii de presă. În luna iunie am realizat un protocol care avea ca scop precizarea timpilor, etapele de înlocuire ale acestor chioșcuri. Între timp am început o serie de lucrări edilitare care a avut ca și consecință ridicarea a cinci chioșcuri. Acesta a reprezentat mărul discordiei. (...)

Modul în care lucrăm este pe tronsoane. În momentul în care se termină activitatea pe un tronson, cu certitudine entitatea respectivă va fi relocată. Vreau să precizez un lucru, ca să fim cu toții liniștiți. Pentru ca niciodată să nu se mai întâmple acte de violență: cu certitudine, primăria Sectorului 4 nu va ridica nici un chioșc, cu excepția celor care se vor afla pe tronsoanele pe care noi urmează să lucrăm. Dacă schimbăm o conductă de apă, cabluri electrice, în mod indubitabil chioșchiurile respective vor fi ridicate, urmând ca după încheierea lucrărilor edilitare să fie montate pe aceeași poziție," a spus primarul Daniel Băluță. 

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel