Tonel Pop: Subalternii procurorului #rezist, în ancheta din Caracal. Acte procedurale cel puțin ciudate, am rămas perplex

Tonel Pop
Tonel Pop

Avocatul Tonel Pop a analizat ultimele evenimente legate de cazul Caracal. Aceasta a povestit cum i-a identificat pe cei de la DIICOT Craiova, în ancheta de la Caracal.

"Prima etapă a fost dezastruoasă, cu chiştoace, cu o droaie de veniţi şi neaveniţi care au deteriorat probele, unii poate chiar le-au ascuns, alţii chiar le-au multiplicat. După acest dezastru, a mai venit o fază a dezastrului: s-au închis porţile şi s-a spus: "Noi stăm şi vedem, peste o săptămână două, mai revenim pe aici". Apoi, din nou probele au fost deteriorate. Au intrat după animale, cu maşini. Dar nu vorbesc despre anchetatori. Aceştia nu au mai intrat pentru că au zis că îl plimbă pe Dincă pe la Bucureşti. Această chestiune a fost ca o castană fierbinte.

Această trimitere a lui Dincă la Bucureşti, că îl doare o coastă, a fost dată tot de DIICOT Craiova, din informaţiile pe care le am. Atunci, DIICOT Central s-a trezit cu această castană fierbinte. Şi atunci domnul Felix, şeful DIICOT, a trebuit să iasă puţin la înaintare forţată şi să spună că "dacă îl avem pe Dincă la Bucureşti, nu îl mai putem avea la casa groazei. Şi atunci ce ne facem?". Am făcut cereri procedurale în acest sens. Nu ne interesează, că îl doare coasta. Poate face cercetare paralel la casa groazei şi poate fi adus Dincă aici şi să aştepte expertiza psihiatrică. Cei care au dispus această expertiză habar nu aveau că se face într-o săptămână, cu internare, aviz şi comisie. Au crezut că îl duc pe acolo pe undeva, în 24 de ore au aranjat treaba, şi poate îl şi întorc. Şi s-au trezit cu aceste lucruri anapoda", a spus avocatul Tonel Pop în emisiunea "Subiectiv", de la Antena 3.

"Făceau acte procedurale cel puţin ciudate"

"În a treia fază, acum, acţiunea este coordonată de un procuror de la DIICOT Central şi cei care sunt procurori numiţi în cauză. Dar ne trezim cu diverşi lucrători, mâna dreaptă a procurorului din cauză, pe segmentul "casa groazei" care sunt de la DIICOT Craiova, subalternii celui cercetat acum de Secţia specială, cel care era procuror DIICOT şi care a instrumentat dosarul Luziei şi care ştia tot, dar nu a făcut nimic în a demonstra şi a-l lua pe Dincă de acasă.

Cei de la DIICOT Craiova sunt secunzii procurorului de caz şi nu cred că cu voia dânsului sau la cererea acestuia. Eu am avut şi dificultăţi şi i-am identificat după două aspecte: făceau acte procedurale cel puţin ciudate şi m-am opus şi au trebuit refăcute. Atunci, m-am interesat cine este persoana: de la DIICOT Craiova. Am rămas perplex. Şi i-am identificat după perfectul simplu oltenesc, pentru că aşa se vorbeşte acolo. Dacă noi facem ancheta cu domni şi cu doamne care vorbesc numai la perfectul simplu, păi ce facem acolo? Doar eu şi procurorul vorbim mai de Bucureşti", a mai spus avocatul Tonel Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel