Tonel Pop: Se dorește eliminarea mea. E o premieră in istoria Baroului București

Tonel Pop
Tonel Pop

Avocatul Tonel Pop a comentat, în direct la România TV, o informaţie lansată de către familia Luizei Melencu, cum că avocatul ar face obiectul unei verificări din partea Baroului Bucureşti. 

"Am discutat cu familia Luizei, iar ei mi-au spus că presa le-a adus la cunoştinţă că Baroul Bucureşti mă anchetează pe mine sau studiază nişte chestii în vederea anchetării mele disciplinare, că s-a autosesizat baroul, ceea ce nu s-a auzit niciodată în istorie. Când te autosesizezi, baroul are în vedere nişte plângeri, că se plânge clientul, parchetul sau cineva. Aici nu s-a plâns nimeni. Să se autosesizeze el aşa împotriva mea, dar nu ştie pentru ce, căci nu există fapte.

E o chestiune absolut incredibilă. Este clar că se doreşte eliminarea mea din acest dosar. Rămâne de văzut ca organele în drept şi altele decât cele care fac astfel de mişculaţii să fie cercetaţi şi ei cum s-a ajuns să se autosesizeze acest barou. E o premieră. Se autosesizează pentru ce? Înseamnă că vor să-mi ridice licenţa, să-mi ridice eventual pe anumite perioade de timp, cât durează dosarul. E atipic, incredibil, nu s-a mai întâmplat aşa ceva", a declarat Tonel Pop.

Ce transmite Baroul Bucureşti

"Consiliul Baroului Bucuresti a luat act despre existenta unor incidente intens mediatizate, in care a fost implicat un avocat din Baroul Bucuresti, cu ocazia cercetarilor care se efectueaza in dosarul „Caracal“.

Fata de pozitia exprimata public de domnul avocat Pop-Mitoi Tonel, precum si fata de informatiile transmise presei de catre D.I.I.C.O.T., Consiliul Baroului Bucuresti s-a autosesizat si a hotarat cercetarea urmatoarelor aspecte:

  • Daca activitatea desfasurata si pozitiile publice ale  domnului avocat Pop-Mitoi Tonel pot constitui temei pentru o cercetare disciplinara;
  • In ce masura actele de procedura dispuse de catre procurorul de caz pot constitui ingradiri nepermise ale exercitarii dreptului la aparare.

Consiliul Baroului Bucuresti a insarcinat o comisie formata din 3 membri sa efectueze cercetarile necesare, sa solicite puncte de vedere si relatii, si, pe aceasta baza, sa prezinte intr-un termen adecvat, concluziile sale, pentru luarea masurilor legale.

Consiliul Baroului Bucuresti este consecvent in a atrage atentia tuturor participantilor la actul de justitie ca respectarea stricta a legii este conditie indispensabila pentru garantarea dreptului la aparare, avocatilor revenindu-le obligatia de a se supune aceluiasi imperativ,precum si de a respecta si regulile deontologice care guverneaza exercitiul profesiei".

Avocat Ion Dragne,

Decan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel