Tone de carne stricată, confiscată pe litoral

Inspectorii ANSVSA au confiscat, în ultima săptămână, tone de carne, de lapte şi produse lactate, dar şi de peşte din restaurante de pe Litoral.

"În perioada 29.06.2015 – 05.07.2015, inspectorii ANSVSA care activează în cadrul "Comandamentului Sezon Estival 2015", au verificat un număr de 120 de operatori din industria alimentară.

Au fost controlate 65 restaurante, 13 unităţi tip fast-food, 9 braserii, 8 unităţi tip bufet, 3 baruri, 1 bistro, 2 cantine, 13 magazine alimentare, 3 patiserii, 2 supermarketuri, 1 tonetă îngheţată, unităţi localizate în 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Neconformităţile constatate în urma controalelor au fost cele privind: manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate sanitar veterinar.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor descoperite, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.200 de lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare neconforme : carne şi produse din carne – 7.176 kg, lapte şi produse lactate – 2.430 kg, peşte şi produse din peşte – 1.864 kg, ouă – 374 kg, produse în valoare de aproximativ 140.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel