Tolontan, la DIICOT reclamat de primarul Băluță pentru ȘANTAJ. Diaconescu a primit închisoare pentru această faptă

Tolontan
Tolontan

Tolontan, la DIICOT reclamat de primarul Băluță!

Primarul sectorului 4 Daniel Băluță s-a considerat lezat de articolele publicate în Libertatea și a cerut la Judecătoria Sectorului 2 ștergerea articolelor despre el, sancționarea ziariștilor la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și condamnarea lor penală, către DIICOT. 

Daniel Băluță a considerat că ziarul a publicat „o serie de articole cu caracter defăimător”.

Cea mai recentă acțiune a primarului Daniel Băluță este cea către DIICOT

Surse din Primăria Sectorului 4 au relatat că „el a făcut plângere penală (...) pe ideea că aceștia s-au organizat împotriva lui și că se simte presat și șantajat”. Plângerea penală către procurori îi vizează pe ziariștii Mihai Toma și Cătălin Tolontan, conform Libertatea.ro.

Dan Diaconescu, închisoare pentru șantaj. Tolontan, acuzat tot de șantaj

Cătălin Tolontan este chemat la DIICOT pentru șantaj. Pentru aceeași faptă, de șantaj, Dan Diaconescu a fost condamnat la închisoare. 

Amintim că, în martie 2015, Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea. De asemenea, Dan Diaconescu a primit interzicerea desfăşurării a oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei de cinci ani şi şase luni.

Dan Diaconescu a fost eliberat condiționat, în baza legii recursului compensatoriu, după ce a efectuat aproape 3 ani din pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj. În 2017, a fost eliberat condiționat din închisoare. Dan Diaconescu a câştigat 200 de zile pentru că a lucrat în penitenciar şi alte 150 de zile după ce a scris cinci cărţi.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cazul lui Cătălin Tolontan cu atât mai mult cu cât avem un precedent răsunător: Dan Diaconescu.

EXCLUSIV  Mirela Vaida se miră degeaba că nu o apară nimeni în statul român. Imaginile care spun totul! / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel