Tolontan: Ciutacu sper că a glumit când a spus acest lucru

[] []

03 feb 2017 / 12:18
Salveaza PDF Comentarii

Victor Ciutacu a spus că dacă ar fi știut unde se află Sebastian Ghiță ar fi zis, dar nu îl interesează acest subiect decât strict jurnalistic. 

Cătălin Tolotan a reacționat pe marginea acestui subiect la România TV și a spus că ziariștii nu au nicio datorie în a da explicații despre ceea ce fac ei.

"Dragi procurori, jurnaliștii nu vă pot ajuta în anchetă. Nu este treaba lor să facă asta! Eu sper că Victor Ciutacu a glumit atunci când a spus că dacă ar ști unde este Ghiță le-ar zice anchetatorilor. Nu! Obligația noastră, ca jurnaliști, conform normelor profesionale, este să nu spunem unde este Sebastian Ghiță în cazul în care luăm legătura cu el sau ne dă interviuri, casete și așa mai departe. Informațiile nu le livrează pentru noi, ci pentru publicul larg. Și jurnaliștii sunt oameni obișnuiți, noi dăm mai departe mesajele de la Ghiță către public. De aceea, nu doar că noi avem legal protecția de a nu spune de unde avem o anumită informție, respectiv unde este Sebastian Ghiță dacă am ști acest lucru. Mai mult decât atât, conform codului profesional, suntem obligați să nu vorbim cu procurorii. Ei pot întreba, dar răspunsul logic ar fi: 'îmi pare rău, dar asta este treaba mea de unde am casetele, este treaba mea unde este Ghiță'", a zis Cătălin Tolontan.

[citeste si]

Victor Ciutacu a fost audiat vineri, în calitate de martor, în dosarul în care Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie face cercetări pentru abuz în serviciu privind înregistrările lui Sebastian Ghiţă, difuzate de România TV.

"Ca să sprijin statul de drept și funcționarea instituțiilor, spun că intră în atribuțiile oricărui cetățean, când este citat ca martor, să se prezinte. După părerea mea, se încearcă o acțiune de intimidare a noastră și de legare cumva de dispariția faimosului inculpat, fugar Sebastian Ghiță care, pentru liniștea opiniei publice și a domnilor anchetatori, habar nu am unde se află. Mi se pare o acțiune de forță menită nu știu să ce, să ne arate că oricând suntem vulnerabili în fața autorităților? Eu nu mă sperii!", a zis Victor Ciutacu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24