Tolontan, atacat dur de un membru CNA: "E doar o mască"

Cătălin Tolontan
Cătălin Tolontan

Narcisa Iorga, membru CNA, spune că jurnalistul Cătălin Tolontan și-a construit o imagine de profesionist onest, dar care nu este decât "o mască". Comentariile Narcisei Iorga au intervenit în contextul unui schimb de replici între Tolontan și ziaristul Stelian Negrea, acesta din urmă acuzându-l pe primul că a finanțat Gazeta Sporturilor cu bani ai firmei Crescent.

"Domnule Negrea, părerea mea e că aveți așteptări prea mari din partea unui jurnalist care doar pare corect. Vede probleme numai unde vrea, iar dacă nu sunt unde trebuie, le creează lipind frânturi de realități. Aveați o părere prea bună despre el. Și-a construit o imagine de jurnalist onest, dar nu e decât o mască", a scris Narcisa Iorga pe Facebook.

Stelian Negrea susține, pe voxpublica.ro, că firma care editează Gazeta Sporturilor a primit bani de la compania Crescent.

"Compania Convergent Media SRL, care publică ziarul Gazeta Sporturilor și www.gsp.ro, deținută actualmente de cele două fiice ale lui Voiculescu Dan și condusă de Catalin Tolontan a fost finanțată cu milioane de dolari din conturile firmei Crescent Commercial &Maritime (Cyprus) Ltd, firma Securității lui Nicolae Ceaușescu al cărei reprezentant în Romania era Voiculescu Dan, condamnat în dosarul ICA la 10 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani", scrie Negrea.

Replica lui Tolontan, pentru reportervirtual.ro: "Documentele prezentate de Stelian Negrea sînt corecte și publice. Ele înseamnă fix ce scrie pe ele. De altfel, pot fi găsite inclusiv la registrul Comerțului. E vorba de un împrumut și apoi de o mărire de capital, adică de o procedură standard și evident legală de finanțare a unei companii. Cum și de unde decid acționarii să finanțeze o companie nu e decizia administratorului, a mea în cazul Gazetei.


În privința concluziilor, e dreptul lui Stelian Negrea să tragă ce pildă dorește. Înțeleg că, în concepția lui, în 2004 Gazeta ar fi fost finanțată pe banii lui Ceaușescu ceea ce înseamnă că și Stelian Negrea ar fi fost plătit din banii lui Ceaușescu atunci cînd a lucrat pentru Intact. Și că acum Stelian Negrea ar fi plătit, la Realitatea TV, din banii Poștei Române, devalizată, potrivit Tribunalului București, de finanțatorul canalului TV Maricel Păcuraru, condamnat la 8 ani, sentință nedefinitivă.

Dacă operăm cu această logică, tot din banii lui Ceaușescu ar fi fost plătiți Andrei Pleșu, Mircea Dinescu, Mircea Cărtărescu, Emil Hurezeanu sau Dorin Tudoran, toți avînd colaborări de-a lungul anilor, dacă nu greșesc, cu trustul Intact. Ce să mai zicem că Dinescu, Pleșu, recidiviști vasăzică, sau Gabriel Liiceanu au fost plătiți din banii furați de Vântu de la popor, dacă e să acționăm după această logică. În lumina noilor dezvăluiri, chiar un membru al administrației prezidențiale ar fi fost plătit de Adevărul din traficul de copii, ca și revista Dilema care e, cum s-o zicem mai direct, beneficiara posibilului trafic de organe umane. E un raționament și acesta pentru cine vrea să-l îmbrățișeze".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel