Urmărește emisiunea live


Tokes, despre Rozalia Biro la Cultură: România merită mai mult!

Foto: http://www.calincorpas.ro
Foto: http://www.calincorpas.ro

Eurodeputatul Laszlo Tokes spune că UDMR dă dovadă de neseriozitate propunând-o pe Rozalia Biro pentru funcția de ministru al Culturii, arătând că atât Ardealul, cât și România merită mai mult.

"Este greşită opinia celor care credeau că odată cu demisia vicepremierului Kelemen Hunor, coroborată cu rămânerea la guvernare a UDMR-ului senatorului Verestóy Attila, Uniunea a atins cel mai jos nivel al evoluţiei sale", spune Tokes într-un comunicat citat de Mediafax.

Tokes este unul dintre fondatorii UDMR și fost președinte de onoare al Uniunii.

"Cei care susţin asta probabil se înşală, pentru că, iată, UDMR continuă să alunece în jos: o propune oficial în funcţia de ministru al Culturii şi de vicepremier pe Biró Rozália, perdanta scaunului de viceprimar în municipiul Oradea", afirmă Tokes.

Lazlo Tokes, care este şi preşedintele CNMT, mai spune că propunerea Rozaliei Biro dovedeşte "neseriozitatea" UDMR, lipsa de ataşament a liderilor acestei formaţiuni faţă de maghiarii din România, dar şi indiferenţa lor faţă de soarta ţării.

ROZALIA BIRO, nominalizarea UDMR pentru Ministerul Culturii. Probleme cu ANI

"Propunerea «şefei organizaţiei de femei» a partidului într-o poziţie atât de importantă în stat denotă neseriozitatea cu care oficialii UDMR se raporteză la alegătorii lor, demonstrează cât de mult ţin la comunitatea maghiară din Transilvania, cât de mult doresc succesul României şi al locuitorilor ei. Atât Ardealul, cât şi România merită mai mult", adaugă Laszlo Tokes.

Despre Rozalia Biro, Tokes a afirmat în trecut că, împreună cu liderul UDMR Bihor, Alexandru Kiss, şi cu preşedintele executiv al organizaţiei judeţene, deputatul Szabo Odon, conduce Fundaţia Mecena, "care a deturnat 1,3 milioane forinţi", oferiţi la finele anilor 1990 de Guvernul de la Budapesta pentru construirea Centrului Cultural "Ady Endre" în judeţul Satu Mare, folosind doar o parte din bani pentru construirea la Oradea a unui "centru de petreceri" şi neputând justifica cheltuirea a 1,2 milioane de forinţi.

Rozalia Biro are 49 de ani, iar în 2012 a fost aleasă senator într-un colegiu din judeţul Bihor în care majoritatea populaţiei este de etnie maghiară, după ce în perioada 2004-2012 a fost viceprimar al municipiului Oradea. Din anul 2007 este preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali, fiind aleasă atunci în locul avocatului Frunda Gyorgy, iar din 2013 este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel