Toate privatizările din perioada 2002-2008, anchetate de DNA

Circa 9.000 de oameni ar putea fi anchetați de către DNA, pentru privatizări efectuate între 2002-2008. Potrivit unor surse judiciare, în urma unei plângeri depuse la DNA, vor fi anchetate toate persoanele care au fost parte a privatizării, dacă s-a folosit un raport de evaluare simplificat pentru prețul de pornire al licitației.

Această metodologie s-a aplicat în perioada amintită în cazul tuturor societăților vândute de ADS, adică pentru 40 de societăți comerciale. Zeci de persoane au fost implicate în cazul fiecărei privatizări în parte: reprezentanții ADS, reprezentanții societăților comerciale, dar și cei care au cumpărat acțiuni. Situația s-ar putea repeta și în cazul unor societăți vândute de către AVAS. Ar putea avea probleme mari societăți precum Automobile Dacia, Avicola Iași, Letea Bacău, Aro Câmpulung, Marmosin sau Intercontinental.

INFO: Aproximativ 300 de societăți au fost privatizate între 2002 și 2008 de ADS și AVAS

În multe cazuri este vorba despre mari investitori străini, care vor ajunge în anchetă din cauza legislației încâlcite din acea perioadă. Impactul asupra mediului de afaceri și al investitorilor străini ar putea fi unul extrem de nefavorabil, dar procurorii trebuie să acționeze cu aceeași măsură. Ținând cont de criza mondială și de reticența investitorilor, s-ar putea restrânge și mai mult nivelul investițiilor directe și dezvoltarea unor proiecte care aduc locuri de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel