Toate școlile autorizate. Obiectivul lui Shhaideh

Sevil Shhaideh și-a propus ca anul şcolar 2017-2018 să fie început cu toate şcolile autorizate.
 
 
Sevil Shhaideh, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a declarat vineri seară că un indicator major pe care îl are de realizat în acest an este acela de a obţine autorizaţia de funcţionare pentru 2.500 de creşe şi grădiniţe şi 2.000 de şcoli.
 
„Ne referim fie la autorizaţia sanitară, fie că vorbim de mutarea grupurilor sanitare în incinta unităţii de învăţământ, fie că vorbim de alimentările cu apă şi canalizare la nivelul unităţilor de învăţământ sau vorbim de autorizaţiile pentru securitatea la incendiu, cele pe care trebuie să le obţină fiecare instituţie, astfel încât anul şcolar 2017-2018 să-l începem cu toate şcolile autorizate. Aceste lucrări nu sunt de anvergură, deci nu ridicăm clădiri de zece etaje cu subsoluri, ci vorbim de obţinerea autorizaţiei de funcţionare”, a precizat Shhaideh la Antena 3.
 
Viceprim-ministrul a adăugat că, prin programele pe care le are la dispoziţie, până în 2018, se doreşte ca 80% din populaţia din mediul urban să aibă acces la apă şi canalizare, iar până în 2020 şi cel puţin 60% din populaţia din mediul rural - acces la apă şi canalizare. 

[citeste si]

„Încercăm prin programul de guvernare să asigurăm fie din programul guvernamental de dezvoltare locală, fie din programul operaţional infrastructură mare - ce avem pe fonduri europene - să ne îndeplinim cel puţin ţintele obligatorii în funcţie de directivele Comisiei Europene, astfel încât, până în 2018, 80% din populaţia din mediul urban să aibă acces la apă şi canalizare, iar până în 2020 şi cel puţin 60% din populaţia din mediul rural - acces la apă şi canalizare”, a susţinut Shhaideh, potrivit Agerpres. 

Pe de altă parte, ea a spus că branşarea la serviciile de utilităţi publice ţine şi de voinţa populaţiei. 

„Primăria are obligaţia să tragă reţelele cu sprijinul Guvernului sau cu resursele proprii. Mai departe, dacă un cetăţean doreşte sau nu să se branşeze la o reţea de utilităţi publice, este opţiunea domniei sale”, a punctat ministrul. 

Un obiectiv major, cele 30 de cămine studenţeşti pe care le vom realiza prin intermediul CNI

Sevil Shhaideh a mai declarat vineri seară că cele 30 de cămine studenţeşti care vor fi construite prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) în toate centrele universitare reprezintă un obiectiv major al programului de guvernare. 

"Am primit o prioritizare de la Ministerul Educaţiei în funcţie de numărul de locuri în cămine. Vorbim de peste 70.000 de locuri în toate centrele universitare", a precizat Shhaideh la Antena 3. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy