Toalete mixte într-o școală din Anglia, eliminate după presiunile părinților. Un organism extern ar fi cerut implementarea măsurii

Toalete mixte într-o școală din Anglia, eliminate după presiunile părinților  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Toalete mixte într-o școală din Anglia, eliminate după presiunile părinților / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Părinții elevilor de la școala primară Moredon din Swindon au fost uimiți de modificările aduse unității de învățământ.

Școala primară Moredon din Swindon a renunțat la grupurile sanitare mixte în funcție de gen în urma reacției părinților, pe fondul afirmațiilor că unii elevi au rămas speriați și supărați. Școala a introdus o nouă politică prin care băile sale comune erau deschise tuturor elevilor, indiferent de sex.

Toaletele nu au fost modificate în niciun fel, ceea ce înseamnă că pisoarele au rămas în uz în facilitățile băieților, în ciuda faptului li s-a permis și fetelor să intre. Cu toate acestea, decizia luată fără avertisment sau consultare a fost întâmpinată cu furie de mai mulți părinți care au forțat acum școala să renunțe la aceste măsuri. O mamă a spus că este îngrijorată de introducerea unor facilități neutre în materie de gen care ar putea „normaliza” utilizarea toaletelor de persoane din celălalt sex.

„Îi face pe copii să creadă că este normal să împartă toaletele cu alte sexe, dar când ieși, nu poți face asta”, a spus ea.

Școala recunoaște că nu a luat cea mai bună „abordare”

Deși majoritatea părinților s-au opus schimbărilor la facilitățile copiilor, principalul motiv din spatele furiei nu se referea la subiectul identității, ci la intimitate și la faptul că nimeni nu a fost informat.

O altă mamă a spus: „Copilul meu are opt ani și primul lucru pe care l-a spus când a venit acasă a fost că era o fetiță în toaletă în timp ce el folosea pisoarul. Am auzit, de asemenea, că există o fetiță cu autism care era supărată și speriată, în timp ce un băiețel intra și o urmărea în timp ce era la toaletă.”, a transmis aceasta.

Ulterior, școala a luat decizia de a readuce toaletele la modul în care erau, separate pentru fete și băieți.

Anna Wilcox, directorul școlii, a recunoscut că nu a avut cea mai bună „abordare” după ce a fost provocată să fie mai incluzivă de către un organism extern.

Ea a spus: „Am ascultat și am luat în considerare feedback-ul de la unii dintre părinții noștri și am făcut o ajustare suplimentară la politica noastră.

„Avem acum toalete unisex în școală. Ca școală, vom continua să depunem eforturi pentru o dispoziție echitabilă care să permită libertatea de alegere, menținând și respectând intimitatea individuală.”, a mai transmis aceasta, potrivit TheTelegraph.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel