Detașarea magistraților la Ministerul Justiției. Toader se pronunță

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi că a cerut încetarea detaşării tuturor magistraţilor la MJ deoarece la foarte mulţi dintre aceştia este depăşit termenul legal prevăzut, dar şi pentru că se doreşte angajarea unor jurişti tineri și valoroşi.

Întrebat despre posibile tensiuni cu CSM referitor la solicitarea de încetare a detaşării a tuturor magistraţilor la Ministerul Justiţiei, Toader a explicat că detaşările sunt pe trei ani, de cel mult două ori.

Ministrul Justiţiei a susţinut că, în acelaşi timp, puterea judecătorească şi Ministerul Public au nevoie de oameni, de specialişti, de procurori, de judecători.

"Vă dau un exemplu cât se poate de simplu. Aveam pe cineva, o doamnă absolut respectabilă, care era procuror şi şef de Resurse Umane. E păcat să ţii un procuror foarte bine pregătit şef la Resurse Umane. De aceea s-a format, să facă muncă de procuror. Deci, acesta este motivul pentru care am cerut încetarea detaşării tuturor. Angajăm oameni tineri valoroşi, pe care ministerul să conteze pe mulţi ani", a zis Toader. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel