Toader: Voi redacta o sesizare a CCR cu privire la refuzul lui Iohannis

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că va redacta o posibilă sesizare a Curții Constituționale cu privire la refuzul președintelui României de a îi revoca pe ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, și ministrul Transporturilor, Lucian Șova, dar și desemnarea noilor miniștri.

Săptămâna aceasta voi redacta un draft, un proiect de sesizare, posibilă sesizare a Curții Constituționale pentru un conflict juridic de natură constituțională între Guvernul României și Președintele Republicii, conflictul rezultând din refuzul președintelui de revocare și respectiv desemnare a miniștrilor propuși.

Nu înseamnă că s-a luat decizia. Înseamnă că la Ministerul Justiției voi redacta împreună cu ai mei colegi acest proiect de posibilă sesizare a CCR. În cursul zilei de luni îl voi prezenta, îl voi discuta și apoi cei care au competențele de a decide, vor decide dacă vor sesiza sau nu Curtea Constituțională cu un astfel de conflict, posibila sesizare venind cel mai probabil de la Guvern, sub semnătura doamnei prim-ministru., a declarat Tudorel Toader, la Parlamentul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel