Toader, scrisoare Kovesi. Chirieac: Ce nu spune propaganda

Roxana Neagu / 07 Martie 2019 / 11:41 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a publicat o scrisoare în Financial Times în care explică motivele pentru care nu este de acord ca Laura Codruța Kovesi să ocupe funcția de procuror-șef european. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat gestul ministrului. 

”Ce nu spune propaganda este că doamna procuror-șef Laura Codruța Kovesi a fost revocată de președinte la solicitarea expresă a ministrului Justiției după deciziile CCR în care s-a statuat, cu subiect și predicat, fără echivoc, că doamna Kovesi a încălcat Constituția și legile țării. Cu dosarele magistraților, tot în mod ciudat, statul negru nu mai are altă problemă cu Legile Justiției, decât cu Secția de investigare a magistraților.” a comentat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Erau peste 3.000 de dosare pe numele magistraților, ținute, potrivit informațiilor vehiculate, pentru momentul oportun. 

Întrebare-cheie

 

Analistul politic Bogdan Chirieac subliniază că ”nu există niciun argument logic în ce măsură Secția de Investigare a Magistraților e un instrument de presiune. La DNA, când era secția, nu era instrument de presiune, că un judecător delibera într-un dosar DNA și putea fi investigat tot de către DNA? Atunci nu era nicio presiune. Acum, că secția nu prezintă niciun alt caz în instanță decât ale magistraților, este considerată o presiune.”

”Decide cel mai puternic”

 

Bogdan Chirieac a conchis: ”Ce a făcut Tudorel Toader e o descriere exactă, nu foarte profundă, că ar însemna să scrie zeci de mii de pagini, dar măcar câteva predicate de acolo punctează lucruri pe care noi le știm”. În același timp, analistul politic lansează și o previziune și anume că mesajul lui Tudorel Toader nu va conta într-o negociere politică de un asemenea nivel: ”Decide cel mai puternic ce vrea el”. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24