Toader îl contrazice pe Teodorovici. Replică în scandalul din Guvern

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut mai multe declarații la ieșirea de la ședința CSM. Printre altele, a lămurit afirmațiile făcute de mnistrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, care acuză că „între două evaluări și două plecări” ale acestuia nu s-a obținut avizul pentru modificările la Legea insolvenței și pentru legislația privind înființarea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare.

"Cu privire la nemulţumirea domnului Teodorovici... Ştie că îl apreciez şi avem o foarte bună relaţie. Am crezut şi cred că în momentul în care a dat acea declaraţie emoţională s-a gândit la altceva sau altcineva. A făcut două afirmaţii: una privind ziua de vineri când aş fi fost în delegaţie şi alta privind avizarea Fondului Suveran.

Ambele informaţii nu au acoperire. Vineri eram la Ministerul Justiției, începând de la ora 7:15, pentru că vineri am evaluat cei opt candidaţi pentru funcţiile de conducere de la DNA şi DIICOT (...) Tot vineri, am mers la Ministerul Finanţelor şi am discutat despre OUG privind insolvența. Am plecat de la Ministerul Justiţiei la ora 15:00. Prin urmare, nu am fost în delegaţie.

A doua informaţie. Aici, ştiţi că, iniţial, a fost adoptată o lege cu privire la înfiinţarea Fondului Suveran. Instanţa constituţională a declarat legea neconstituţională. Ministerul Finanţelor a elaborat un proiect de ordonanţă de Guvern. I-am dat aviz negativ pentru că ieşise din termenul în care Guvernul era abilitat. Ministerul de Finanţe a revenit cu un proiect OUG trimisă în copie la Ministerul Justiţiei. Acolo nu a venit proiectul spre avizare, ci o copie, ca emitentul să dea forma, şi cu cerinţele necesare", a spus Toader.

Citește și: Toader, primele declarații după confruntarea cu Lazăr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel