Toader: Kovesi merită titlul de doctor. Am cugetul pe deplin împăcat

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, merită titlul de doctor în Drept, deoarece teza acesteia este una consistentă, iar el are 'cugetul împăcat' cu faptul că a făcut parte din comisia care a conferit acel titlu.

Prezent la Antena 3, Toader a fost întrebat dacă Laura Kovesi merită titlul de doctor în Drept, în condiţiile în care s-a dovedit că 4% din teza de doctorat reprezintă plagiat.

'Vă voi dezamăgi spunându-vă: da, merită. Sunt programele astea antiplagiat sau de descoperire a plagiatului. Acolo şi dacă pui în domeniul juridic denumirea marginală a unui text, îţi spune că este copiat. Dacă pui un text de incriminare, un alineat, zice: ai copiat. Sigur că l-ai copiat, că doar nu înlocuieşti tu textul de lege. Eu îmi aduc foarte bine momentul acela şi vă asigur că vorbesc cu detaşare şi obiectivitate. Era o temă despre specificul criminalităţii organizate în România. Doamna Kovesi îşi încetase mandatul de şef la DIICOT Sibiu. Ce procuror din ţara asta de la DIICOT cunoaşte mai bine specificul criminalităţii organizate? Dacă eu ca profesor de la catedră mă refer la o teorie a crimei organizate şi spun acolo: criminalitatea gulerelor albe, criminalitatea organizată pătrunde în sferele de decizie, politică, economică a statului şi influenţează decizia în acord cu interesele ei, este un enunţ frumos pe care poate l-am intuit, poate l-am preluat de la alţii şi aşa mai departe. Dar când un procuror care a lucrat cu dosare grele de criminalitate organizată îţi scrie acelaşi enunţ, este cu totul altceva', a spus Toader.

[citeste si]

Ministrul Justiţiei a adăugat că teza de doctorat întocmită de Kovesi era una 'consistentă', iar el are cugetul împăcat cu faptul că a făcut parte din comisia care a acordat titlul de doctor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel