Toader, despre Augustin Lazăr: Fac apel la CCR

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a spus că în cazul procurorului Augustin Lazăr motivele revocării sunt mai clare decât în cazul Laurei Codruța Kovesi. În acest context, a zis că va face apel din nou la decizia CCR.

'Ştiu şi eu că preşedintele se declară mulţumit de activitatea procurorului general. Niciunul dintre noi nu ştie căror fapte li se datorează mulţumirea preşedintelui. Cred că dânsul ar putea să răspundă, dar sigur nu ne va răspunde. Eu cred că, în cazul lui Lazăr, motivele revocării sunt mai evidente, mai puternice, mai multe decât în cazul lui Kovesi. Am făcut apel la preşedinte să recitească decizia Curţii Constituţionale, prezumând că prima dată a citit-o şi că a înţeles-o. Sigur, este opţiunea dânsului, dar în măsura în care se va decide, vom sesiza Curtea Constituţională din nou, pentru că astfel de abuzuri nu pot fi lăsate să continue, nici la palierul magistraţilor - procurorilor, dar nici la nivelul celei mai înalte demnităţi în statul român, adică a preşedintelui. Cel mai probabil vom face apel din nou la decizia Curţii Constituţionale, care sperăm să ne dea aceeaşi dezlegare. Ba, dimpotrivă, să ne spună: 'Cum, nu aţi înţeles că noi de dată recentă tocmai am dat o decizie referitoare la Kovesi, care se aplică în rigoarea şi exigenţele ei?' (...) Eu aşa cred că e normal, pentru că nu putem sta după preşedinte să vedem dacă a avut timp să citească, să vedem dacă a avut capacitatea să înţeleagă, pentru că, până la urmă, statul ăsta de drept nu e la mâna, la voinţa cuiva', a spus Toader, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

În contextul înregistrării în care ar apărea procurori de la DNA Oradea, Tudorel Toader a susţinut că trebuie luate măsuri radicale în justiţie. 'După mine, important este că suntem în situaţia de a cunoaşte adevărul. Eu nu cred că cineva se mai îndoieşte de faptul că trebuie luate măsuri radicale. În urmă cu doi ani, poate nu eram crezut. Din păcate, tot românul a văzut aceste abuzuri, care au ieşit la suprafaţă', a afirmat Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel