Toader-comisar european justiție, întâlnire. Subiecte abordate

Ema Apostu / 20 noi 2018 / 22:30 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Ministrul Tudorel Toader a discutat cu Vera Jourova, comisar european pentru justiţie, despre evoluţiile sistemului judiciar din România şi priorităţile pentru domeniul justiţiei în contextul viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, informează MJ.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a avut o întâlnire de lucru cu Vera Jourova, comisar european pentru justiţie, protecţia consumatorilor şi egalitate de gen, la întâlnire participând o delegaţie tehnică a Ministerului Justiţiei, una a Comisiei Europene şi alta a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

"Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat aspecte referitoare la priorităţile pentru domeniul justiţiei în contextul viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene şi evoluţiile sistemului judiciar din România", se menţionează în comunicat.

Sursa citată precizează că vizita se înscrie în practica diplomatică curentă a întrevederilor bilaterale ale comisarilor europeni cu omologii acestora din cadrul guvernelor statelor membre care urmează să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, aceste vizite efectuându-se cu puţină vreme înainte de preluarea preşedinţiei şi fiind dedicate unui schimb de opinii pe tema priorităţilor şi a rolului noii Preşedinţii a Consiliului UE.

"Tudorel Toader a dat asigurări privind sprijinul autorităţilor de la Bucureşti acordat iniţiativelor promovate de Comisia Europeană, în timp ce Vera Jourova a reiterat deschiderea Comisiei spre dialog şi sprijin pe toată durata exercitării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene", arată MJ.

Cei doi oficiali au agreat faptul că prin dialog şi cooperare ambele părţi vor reuşi să îşi îndeplinească misiunea.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25