Urmărește emisiunea live


Toader-comisar european justiție, întâlnire. Subiecte abordate

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Tudorel Toader a discutat cu Vera Jourova, comisar european pentru justiţie, despre evoluţiile sistemului judiciar din România şi priorităţile pentru domeniul justiţiei în contextul viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, informează MJ.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a avut o întâlnire de lucru cu Vera Jourova, comisar european pentru justiţie, protecţia consumatorilor şi egalitate de gen, la întâlnire participând o delegaţie tehnică a Ministerului Justiţiei, una a Comisiei Europene şi alta a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

"Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat aspecte referitoare la priorităţile pentru domeniul justiţiei în contextul viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene şi evoluţiile sistemului judiciar din România", se menţionează în comunicat.

Sursa citată precizează că vizita se înscrie în practica diplomatică curentă a întrevederilor bilaterale ale comisarilor europeni cu omologii acestora din cadrul guvernelor statelor membre care urmează să preia Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, aceste vizite efectuându-se cu puţină vreme înainte de preluarea preşedinţiei şi fiind dedicate unui schimb de opinii pe tema priorităţilor şi a rolului noii Preşedinţii a Consiliului UE.

"Tudorel Toader a dat asigurări privind sprijinul autorităţilor de la Bucureşti acordat iniţiativelor promovate de Comisia Europeană, în timp ce Vera Jourova a reiterat deschiderea Comisiei spre dialog şi sprijin pe toată durata exercitării de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene", arată MJ.

Cei doi oficiali au agreat faptul că prin dialog şi cooperare ambele părţi vor reuşi să îşi îndeplinească misiunea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel