Toader, anunț bombă despre Lazăr, după vizita la PÎCCJ

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader a făcut un anunț important după întâlnirea din Parchetul General, cu cu preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Elena Iordache, şi cu Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al României.

Tudorel Toader a anunţat declanşarea procedurii pentru alegerea unui nou procuror general: ”Voi merge la minister și voi declanșa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie îi expiră mandatul, iar procedura se derulează între timp și, în felul acesta, până la expirarea perioadei, vom avea un nou procuror general. Să vedem cine se înscrie și, dintre cei înscriși, vom selecta”. 

"CSM să îşi vadă în curtea lui de atribuţiile pe care le are", a mai declarat Tudorel Toader, după ce reporterii au abordat subiectul legat de proiectul OUG.

"Măsura vizează statul de drept"

"Răspunsul este în articolul 132 din Constituţie, care spune că procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei. Prin urmare, merg să văd cum îşi desfăşoară activitatea. Voi avea mai multe întrevederi cu doamna procuror Iordache Elena, domnul procuror Bogdan Licu, pe care l-am invitat la conferinţele organizate, în cadrul Preşedinţiei României, la Consiliul Uniunii Europene. La ieşire, vă voi comunica o măsură importantă pe care o voi lua în curând. Măsura vizează statul de drept", a declarat Tudorel Toader, înainte de întâlnirea cu Augustin Lazăr. 

Vezi și: Toader - Lazăr, întâlnire fulger, la Parchetul General

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel