Toader, anunț despre "Ordonanța Prună": A avut avize de la SRI și CSAT

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader a dezvăluit în urmă cu puțin timp, la "Sinteza Zilei", moderată de Mihai Gâdea, că "Ordonanța Prună", în baza căreia s-au întocmit mai multe protocoale, a avut aviz de la SRI și de la CSAT, dar nu a avut de la CSM.

"A primit aviz și de la CSAT, și l-a primit. Așa scrie în documentație. 10 martie 2016. Eu am știut, pe 10 l-a cerut, pe 10 l-a primit. Se numește operativitate și loialitate față de valorile constituționale, eventual cu ghilimelele de rigoare. Același fost premier spunea că Ordonanța 6 a fost adoptată cu toate avizele necesare. Aici a fost adoptată fără avizul de la CSM, care a venit după două săptămâni, dar cu avizele de la SRI și de la CSAT, care, după părerea mea nu erau necesare, dar probabil s-au justificat în logica evenimentelor prin faptul că participa SRI-ul la interceptări, la protocoale. (...) De așa ceva nu am auzit. S-a dat ordonanța pe 11 martie și avizul CSM-ului pe 24 martie. Sigur cineva va putea face o comparație sau mai multe.

Avizul CSM este consultativ, iar la avize consultative, tu emitent ești obligat să îl ceri, celălalt nu e obligat să îl dea. Dacă în dă favorabil sau negativ, nu ești obligat să îl iei în seamă, dar între acest condiții mai apare una. Când ceri avizul, să îi dai un timp un timp autorității emitente avizului să îl poată discuta, să îl poate emite să ți-l poată trimite. Dacă ceri avizul astăzi dimineață și spui 'domnule s-a făcut ora 12.00 și nu mi l-ai dat' se numește că l-ai formulat la o manieră pur formală. Dar nici emitentul avizului consultativ nu poate bloca emitentul pentru că a-i converti un aviz consultativ într-un drept de veto", a declarat Tudorel Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel