Toader, eroare. Savaliuc: Poate să compromită procedura de revocare a lui Augustin Lazăr

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Răzvan Savaliuc a declarat, într-o intervenţie la România TV, că ministrul Justiţiei a comis o gravă eroare care ar putea compromite chiar procedura de revocare a lui Augustin Lazăr de la conducerea Parchetului General. 

Referitor la rezoluţia de clasare a dosarului ce-l priveşte pe preşedintele Klaus Iohannis, Răzvan Savaliuc a declarat, la România TV, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a comis o eroare gravă, respectivul document fiind semnat de către un alt procuror şi nu de către Augustin Lazăr.

"Cred că domnul ministru al Justiţiei a făcut o regretabilă eroare în sensul că la mapa de candidat al procurorului general Augustin Lazăr, când a candidat, s-au aflat 12 lucrări, dintre care doar 10 ordonanţe îi aparţineau. A mai existat una a unui procuror de la Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia şi una a procurorului Cristian Lazăr de la Secţia de urmărire penală din Parchetul General şi se pare că despre această ordonanţă a făcut referire ministrul Justiţiei care acum nu ştie cum să iasă. Probabil cea mai bună ieşire ar fi să recunoască că a greşit sau să iasă cu ordonanţa adevărată prin care să demonteze supoziţiile noastre.

Vă spun că este cert că la dosarul lui Augustin Lazăr a existat o ordonanţă de clasare dată de procurorul Cristian Lazăr. O publicăm pe Lumea Justiţiei şi de acum încolo este treaba lui Tudorel Toader să descoasă această problemă pe care el a creat-o şi care s-ar putea, dacă eroarea este reală, să compromită toată procedura de revocare din funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr care merită pe bună dreptate revocat", a declarat Răzvan Savaliuc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel